Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Code Orange – “Underneath”

Code Orange is een band die al lang bij ons op de radar staat, maar waar tot op heden nog niets over geschreven is. Jammer, want deze metalband heeft veel potentieel. Ze staan al langer gekend om hun explosieve mix van mathcore en metal en werden vaak vergeleken met Dilllinger Escape Plan. Mooie adelbrieven voor deze Amerikaanse band die ondertussen al meer dan 10 jaar aan hun weg naar de top aan het timmeren zijn.

Die weg naar de top neemt een lichte richtingsverandering aan want “Underneath” laat toch wel een andere kant zien. Met niet meer zoveel chaos en een tandje terug toont deze band dat ze veel meer kunnen dan lawaai maken. Het geluid is industriëler geworden en de referentie klinkt nog meer Nine Inch Nails als voorheen. Voor de fan van het eerste uur, is dit een beetje schrikken, maar als neutrale fan kan je enkel maar zeggen dat dit een zeer leuk nummer is.

13 maart komt de nieuwe plaat Underneath uit op Roadrunner Records en we zijn enorm benieuwd wat de sound daarop zal zijn. Oude fans gaan waarschijnlijk nu al beginnen klagen, maar bij ons heerst er vooral nieuwsgierigheid. En nieuwsgierigheid, daar houden wij van.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warpaint - "Underneath"

Warpaint vierde een dikke maand geleden haar twintigjarig bestaan; of toch het jubileum van het moment van de eerste ontmoeting tussen de…
AlbumsRecensies

Code Orange – The Above (★½): Experimentele mislukking

Sinds dat Code Orange in 2014 volwassen is geworden en het woord ‘Kids’ uit hun naam heeft gehaald, gaat het hard met…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 3): Surf and Turf

Ondanks dat iedere dag van Graspop nagenoeg volledig uitverkocht is, was het op zaterdag toch beduidend drukker dan de voorgaande dagen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.