Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Burna Boy – “Money Play”

2019 is het jaar geweest dat de wereld kennis maakte met ‘the African Giant’ Burna Boy. De Nigeriaan is al langer een volksheld in eigen land en is een voorbeeld voor veel artiesten op het continent. Met zijn afro-fusion krijgt hij nu ook steeds meer Europa en de VS aan het dansen en zijn vierde album African Giant werd zelfs genomineerd voor een Grammy Award. Intussen heeft hij meer dan twaalf miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en dat zijn toch wel spectaculaire cijfers als je weet dat het streamingplatform amper aanwezig is in die landen. Dat artiesten als Ed Sheeran, Stormzy, Mahalia, Fall Out Boy en Jorja Smith al met Burna Boy samenwerkten, zal ongetwijfeld ook de reden zijn van zijn forse opmars in de Westerse wereld. Met zijn muziek zorgt hij in ieder geval voor een positieve sfeer en dat is op zijn nieuwe single “Money Play” niet anders.

Succes heeft artiesten wel al vaker de das om gedaan, maar gelukkig weet Burna Boy waar hij vandaan komt en met beide voeten op de grond te blijven. Dat thema is dan ook de grootste inspiratie geweest voor zijn nieuwste single “Money Play”, waar hij zich dankbaar opstelt voor alles wat hij heeft kunnen bereiken. De zomerse instrumental ademt weer die spontane en vrolijke aard van de Afrikanen waardoor we niet anders kunnen dan vrolijk te zijn. “Money Play” werkt ook op de heupen, want stilstaan is op het nummer geen optie. Burna Boy is een verademing in het muzieklandschap, zo blijkt nog maar eens op “Money Play”. Hij effent met zijn succes de weg voor veel andere Afrikaanse artiesten in het Westerse muzieklandschap!

Volgende zomer kan je Burna Boy in ons land aan het werk zien op zondag 12 juli op Les Ardentes in Luik en op zaterdag 29 augustus op Fire is Gold in Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2016 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
Festivalnieuws

Doja Cat, Central Cee, Offset en meer naar Les Ardentes 2024!

Het is december en de zomerfestivals strooien met cadeautjes. Niet alleen Rock Werchter en Lokerse Feesten kwamen de afgelopen dagen met nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Burna Boy – “Big 7”

De status van de African Giant liep de voorbije maanden in onze contreien een deukje op toen Burna Boy in juni een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.