Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Front Bottoms – “Camouflage”

Mark Jaworski

The Front Bottoms heeft er een rustig jaar opzitten, maar sluit 2019 alsnog af met een nieuwe single. Het is meteen ook de eerste single van de groep met nieuw werk sinds hun song met Manchester Orchestra in november 2018. De single zou de inleiding zijn van een gloednieuwe plaat, een zevende alweer, die in 2020 moet verschijnen. “Camouflage” heet het nummer en het is een heel mooi liedje geworden, eentje waarmee ze ons doen uitkijken naar hun nieuwe plaat. De single gaat over het afgelopen jaar, waarin de bandleden even tijd voor zichzelf namen en uiteindelijk terug samen kwamen om aan muziek te werken.

“Camouflage” bevat een heerlijke mix tussen aanstekelijke indierock en emo. Met een leuke gitaarlijn en wat radiostemmen gaat de single mysterieus van start, maar eens de drums invallen, kruipt er een bepaalde eerlijkheid in de song die nooit meer weg gaat. De invloeden zijn niet op te sommen, en net daardoor is “Camouflage” een single die je meteen nauw aan het hart ligt. Ook het makkelijk in het oor liggende refrein en natuurlijk de catchy gitaarlijn die zich doorheen de volledige single mengt, dragen hiertoe bij. Als er op het eind nog wat heerlijke harmonieën inkomen, ben je helemaal ingepalmd door warmte en magie. Een mooie afsluiter van het jaar van The Front Bottoms.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Manchester Orchestra & The Front Bottoms - "Allentown"

Als de Amerikaanse band Manchester Orchestra nieuwe muziek lost, worden we altijd een beetje blij. Na hun uitstekende album A Black Mile…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melcully - "Camouflage"

Fleddy Melcully gaf zelf al aan dat ze zich willen profileren als een echte band, en niet als een terloops project dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.