Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Elliott Power – “Vox Pop”

Qua artiesten die een kwadraat van hun huidige aandacht verdienen, staat Elliott Power vrij hoog op ons lijstje. De Londenaar kon ons al bekoren met zijn geweldige debuutplaat Once Smitten, en ook op de iets mindere ep Kill Fee van begin dit jaar stonden songs die we nog steeds grijsdraaien. Tot ons plezier lijkt er alweer een project in het verschiet te liggen, waar nieuwe single “Vox Pop” ons warm voor moet maken.

“Vox Pop” begint met spaarzame drums, om vervolgens los te barsten in een DJ Shadow-achtige knip-en-plakbeat met dromerige synths en een warme pianolijn. Het geheel is een gebalanceerde mix van retro hiphopklanken en moderne elementen, en vormt als vanouds de perfecte backdrop voor Powers fluisterachtige vocal. Op Once Smitten konden we al kennismaken met dit geluid, maar door dat te mengen met de rauwe energie van Kill Fee weet hij alsnog te innoveren.

Wanneer we een nieuwe plaat kunnen verwachten is nog niet geheel duidelijk, maar “Vox Pop” doet ons ons alvast afvragen waarom Elliott Power inmiddels nog geen cultartiest is geworden.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Elliott Power - Kill Fee (★★★): Meer duisternis, minder diepte

De naam Elliott Power klinkt naar alle waarschijnlijkheid zowat niemand bekend in de oren. De Londenaar lijkt het van word of mouth te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.