Features, Wedstrijden

Win duotickets voor het AB-elektronicaconcept BRAINDANCE

Zaterdag 21 december kan je ongestoord tot vijf uur ‘s nachts doorfeesten in de Brusselse Ancienne Belgique. Het elektronicaconcept Braindance gaat er door met onder andere Modeselektor, Le Motel, Palmbomen II en Borokov Borokov. Dankzij Dansende Beren hoef je daar weinig van te missen en maak je zelf kans op exclusieve duotickets.

Braindance? Dat is al enkele jaren de gouden combinatie van vooruitstrevende dj’s, innovatieve producers en vernieuwende live-elektronica-acts. Voor dit jaar voorziet de AB een all night xl-editie. Bijgevolg wordt niet enkel de club, maar heel de Ancienne Belgique ingepalmd en pakt de organisatie uit met een zeer smakelijke line-up. Zowel gevestigde waarden als onontgonnen parels in de elektroscène komen die nacht langs en maken er een soort van Boiler Room-avondje van.

De headliner voor Braindance is dit jaar Modeselektor. Deze Duitse elektrohelden speelden recent nog de Botanique en de Dancehall van Pukkelpop plat met hun nieuwe plaat Who Else. Zaterdag brengen ze diezelfde pompende liveset mee naar de AB. Modeselektor is niet de enige internationale klepper die langskomt: ook de Zuid-Koreaanse 박혜진 park hye jin, de Argentijnse Catnapp en de Engelse Iglooghost zorgen mee voor de nodige dromerige, en toch dansbare sfeer. 박혜진 park hye jin kan je best vergelijken met een Peggy Gou of Yaeji. Ze zet eveneens de Koreaanse elektronica (ook wel K-house genoemd) op de wereldkaart. Catnapp woont ondertussen al een tijdje in Duitsland en laat haar liveshows beïnvloeden langs alle kanten. Zowel R&B, rap, breakbeat, pop, drum-’n-bass kunnen de revue passeren. Iglooghost is een experimentele kerel die getekend staat bij het label Brainfeeder van Flying Lotus.

Naast al dat werelds talent is er ook plaats voor eigenlandse elektro. Daar moeten Le Motel, Palmbomen II, Borokov Borokov, Timmerman en  Y O K O C H O 横丁 voor zorgen. Daarbij is het vooral uitkijken naar Brusselaar Le Motel. Die brengt een extended dj-set met visuele show van Åntøine De Schuyter mee. Palmbomen II zal op zijn beurt zorgen voor dat tikkeltje nineties dat nodig is op een nacht vol elektro. Hasselaar Timmerman, oftewel de man met de roze pet en Antwerpenaar Y O K O C H O 横 gaan dan weer de meest uiteenlopende sets spelen. Zowel retro gamesongs als loeiharde house zullen worden gecombineerd. Borokov Borokov liet al eerder met hun Braindancesessie zien hoe het er volgende zaterdag allemaal aan toe zal gaan. Uiteindelijk wordt het toch vooral uitkijken naar wanneer de mannen van Borokov Borokov hun nieuwe single “De Doorweekse Man” zullen spelen. Hopelijk brengt Mathieu Terryn dan ook een bezoekje.

Conclusie: menig dansbeen zal niet stil blijven staan. Wat u moet doen om kans te maken op een gratis nachtje Braindance? Simpel: volgende vraag correct beantwoorden en mailen naar wedstrijd@dansendeberen.be. Wat is de echte naam van producer Le Motel? Vergeet zeker niet om in de mail aan te tonen dat je Dansende Beren volgt op de sociale media (Instagram en/of Facebook). Voor je het weet sta je te zweten, schuren en vlammen op “who” tot de zon in Brussel opkomt.

13 december 2019

About Author

Nils Van Reusel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief