Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “Did My Best”

The Voidz is niet langer Julian Casablancas + The Voidz, al veranderde er verder niets voor deze groep. Ze zijn enkel een eyecatcher verloren, terwijl Julian nog steeds een van de zes leden van The Voidz is. Samen brachten ze al twee albums uit, waarvan de eerste meer rock omvatte en de tweede naar onze zin iets te commercieel aanvoelde. Met daaropvolgende single “The Eteneral Tao” werd onze mening er enkel maar grauwer op, maar eindelijk is er nog eens nieuw materiaal dat we met plezier beluisteren. Net als op de vorige single, werden Mac DeMarco en Kirin J Callinan ingeschakeld als producers, maar deze keer ligt het eindresultaat veel meer in de lijn van wat je van deze twee zou verwachten.

Na “The Eternal Tao” van eerder dit jaar hielden we ons hart vast voor nieuw materiaal. Maar in tegenstelling tot die vervelende luisterbeurt, heeft The Voidz echt hun best gedaan voor “Did My Best”. Ze laten de elektronica achterwege ten voordele van een warme rocksound, die geleidelijk aan ook een psychedelisch kantje krijgt. De muzikanten beginnen klanken op te stapelen zodat er van die geruststellende sound niet meer veel resteert. Uiteindelijk komt er zelfs weer een geautotunede stem bij kijken, die bewijst dat The Voidz er altijd een eigenzinnige draai aan zal blijven geven, en deze keer is die ook gelukt.

The Voidz blijkt ook voor “The Eternal Tao” zelf een herkansing te willen. Wie weet in een poging om die kritisch ontvangen release uit hun discografie te backspacen, plakten ze in de bovenste video een veel levendigere en minder holle versie van “The Eternal Tao” vast aan “Did My Best”.


Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "All The Same"

Zoals dat vaker gaat bij excentrieke frontmannen, hebben ze een soloproject nodig om hun ei helemaal kwijt te raken. Julian Casablancas staat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - “American Way”

Julian Casablancas en zijn Voidz werken aan een nieuw album, hun derde al sinds 2013. “Prophecy of The Dragon” kwam eind mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.