Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis – “I Sever”

Na het overlijden van Architects gitarist Tom Searle vulde zijn goede vriend Josh Middleton tijdelijk in om uiteindelijk ook officieel deel te gaan uitmaken van de band. Dit betekende een pauze voor Sylosis, waar Middleton zanger en leadgitarist van is. Voor het eerst in drie jaar geeft de band uit Reading weer een teken van leven met een nieuwe single en de aankondiging van een nieuw album dat Cycle of Suffering zal heten. Voor het nieuwe hoofdstuk heeft Sylosis wel een nieuwe bassist moeten aantrekken.

“I Sever” is een eerste voorsmaakje uit dat nieuwe album en klinkt als vintage Sylosis. Een rustig akoestisch gitaarstukje dat overgaat in een mix aan trashmetal en metalcore. Het ene moment raast de band aan een ijltempo door de akkoorden, het andere beuken ze erop los. We hebben recent wel goed werk voorgeschoteld gekregen van Middleton met Architects, maar hem eindelijk terug horen brullen doet eerlijk gezegd wel deugd. Zijn vocals zijn een stuk toegankelijker geworden dan hoe hij klonk op Edge of the Earth, maar dat staat niet in de weg van hoe goed Sylosis klinkt.

Op 7 februari van volgend jaar komt Cycle of Suffering uit via Nuclear Blast. Om de mannen ook live aan het werk te zien, gaan we nog even geduld moeten hebben aangezien er nog maar één optreden geboekt staat voor de band.

Twitter / Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps - "TO THE FLOWERS"

While She Sleeps blijft ons verrassen. De groep brengt op 15 maart zijn zesde album SELF HELL uit en tot nu toe weten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air maakt met Architects laatste headliner bekend

Afgelopen maand voelde voor iedere Jera on Air-liefhebber aan als een zwart gat. Nadat in december bijna dagdagelijks nieuwe namen aan de…
InstagramLiveRecensies

Architects @ Lotto Arena: Overvloed aan toegankelijkheid

Architects in de Lotto Arena, dat is al even geleden. In 2019 was de Antwerpse poptempel voor het laatst het decor van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.