Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single POLIÇA – “Forget Me Now”

De Amerikaanse synthpopband POLIÇA is terug met een nieuwe single, genaamd “Forget Me Now”. Het is naast “Driving” het tweede geloste nummer van hun nieuwe album When We Stay Alive, dat uitkomt op 31 januari volgend jaar. De opvolger van het album Music for the Long Emergency uit 2018 werd reeds half geschreven en opgenomen nadat Poliça-zangeres Channy Leaneagh van haar dak viel, waardoor ze maandenlang moest revalideren. In die stilte van genezing merkte ze dat een veelheid aan gevoelens heel luid werd, waaruit ze voor de helft van de nummers inspiratie haalde voor het aankomende album.

Voor een nummer dat gaat over het steeds verkeerd kiezen van mensen die niet van je kunnen houden zoals jij het verlangt, klinkt “Forget Me Now” opmerkelijk licht. Het nummer is nog steeds verankerd door de gebruikelijke, maar tevens iets zachtere synths die we van de band gewoon zijn. Daarbovenop ruilde de band hun zware sound met hier en daar wat rockinstincten in voor tedere popmotieven. Op POLIÇA’s eerste drie albums concentreerde Leaneagh zich vooral op het herstellen van de wereld en haar relaties daarin. Op When We Stay Alive ontdekt ze de kracht van het herstellen van haar innerlijke zelf, en dat is duidelijk te merken. De stem van Channy Leaneagh klinkt op de nieuwe single veel helderder en bijna vol vreugde. 

Als de andere nummers op When We Stay Alive net zo klinken als “Forget Me Now”, lijkt POLIÇA een andere muzikale richting uit te gaan en wij zijn er alvast voor te vinden. Op 15 februari 2020 speelt de band in de Botanique in Brussel. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Facebook / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tobias Arbo - "Recover"

In 2023 leerden we Tobias Arbo beter kennen dankzij zijn debuut-ep Powerlines. Met zachte indiefolk uitte hij zich op een gevoelige en…
AlbumsRecensies

JOHAN - The Great Vacation (★★★★): Na elke draaibeurt beter

Bij de platenmaatschappij van de Nederlandse band JOHAN werd diep gezucht als we vroegen naar de voortgang van een nieuw album. Daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.