Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Milk Teeth – “Destroyer”

© Sean Black

Milk Teeth is een Britse punkrockband die sinds 2013 punk en rock combineert met een brave vrouwelijke stem en een tweede stem die het een stukje agressiever doet. Net deze tegenstellingen maakt Milk Teeth een leuke en interessante band. Het is ook een band die je beter een keer live bekijkt vooraleer je een definitief oordeel velt. Het zijn uiterst sympathieke Britten en hun performance live is nog net iets leuker dan dat het op een plaatje klinkt.

Recent verscheen “Destroyer” en daar doet Milk Teeth het qua tempo redelijk rustig aan. Meer invloeden van stevige rock dan van punk, maar dat weerhoudt deze band er niet van om een leuk nummer te brengen. De strofe geeft de eerder vernoemde tegenstelling opnieuw mooi weer, maar ook de stem van zangeres Becky Blomfield maakt hier een uitstekende beurt. Ook het gitaarwerk is ietsje scherper dan we gewend zijn en dat vijlt de braafheid in hun vorige nummers mooi weg.

Milk Teeth brengt een heel goed rocknummer, waar de braafheid wordt weggewerkt door goede zangpartijen en gitaarwerk en waar ruimte en tijd worden gelaten voor de opbouw van het nummer. Het nummer duurt langer dan vier minuten, dus de opbouw moet goed verzorgd zijn, maar dat is geen enkel probleem voor de band. Milk Teeth heeft gewonnen qua progressie en dat zien we graag.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "A Thousand Shots"

Met hun ontstaan in 2011 en “Carry On” in datzelfde jaar wist F.O.D. zich meteen sterk te positioneren. De melodische punkscene in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "Fils a Papa"

Gezocht: rageroom. Barno Koevoet & the Duijmschpijkers heeft namelijk een nieuwe single uit en naar goede gewoonte mag alles er daarbij aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.