Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hallan – “Habit”

© Tom Westwell

Britse bands die oerdegelijke punk- en rockmuziek maken, ze bestaan nog. Al geeft de media hen in hun thuisland steeds minder aandacht. Misschien kan het furieuze viertal Hallan daar wel weer wat verandering in brengen. De groep uit het kleine stadje Portsmouth bestaat nu al sinds 2017 en heeft in het verleden al bands als Jacuzzi Boys en Bed Rugs mogen supporten. Op vlak van releasen doet Hallan het eerder rustig aan, want een echte ep was nog niet aan de orde. We hopen dat daar gauw verandering in komt, want “Habit” is een sterk staaltje postpunk!

Gierende gitaren, kickende drums en een smerige baslijn zijn op “Habit” nog maar eens het bewijs dat Hallan wel eens de volgende postpunksensatie zou kunnen worden. De ruigheid en de intensiteit spatten er van de eerste seconde af, en daar heeft ook frontman Conor een belangrijke steentje aan bijgedragen. Met zijn sappig Brits accent kanaliseert hij namelijk al zijn frustraties in zijn teksten en vraagt hij zich in zijn refrein luidop af:  ‘Does your mum know about your habit?’. Meebrullen is gegarandeerd, en met een furieus slot spelen de nieuwkomers zowat alles en iedereen naar de flarden.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2023

In het digitale tijdperk moet alles steeds sneller en urgenter gebeuren, vandaar dat de ep ook een belangrijker medium wordt om jezelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan - "Unwomanly Face of War"

Een uitschieter binnen zijn genre kunnen we Hallan moeilijk noemen, maar een lichtpuntje onder postpunkers zijn ze absoluut wel. Hun sound balanceert…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 1): Zweet als avondmaal

Drie dagen lang wordt de Rotterdamse binnenstad overgenomen door het fijnste ontdekkingsfestival van Nederland, ook wel gekend als Left of the Dial….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.