Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KAWALA – “Who’d You Rather”

Klinkend alsof ze net terug van vakantie in Zuid-Afrika zijn, vormen de Britse Jim Higson (zang) en Dan McCarthy (gitaar en zang) samen Kawala. Wat begon als een akoestisch duo enkele jaren geleden, is nu een vijfkoppige band geworden met Dan Lee (gitaar), Reeve Coulson (bas) en Ben Batten (drum). Ze krijgen hun inspiratie door groepen zoals Bombay Bicycle Club en Half Moon Run.

Met “Who’d You Rather” krijgen we wat minder van de gewoonlijke happy uptempo afrobeat te horen dan we van hen gewend zijn. Hun signature tweestemmigheid en ritmische akoestische gitaarsound staan gelukkig wel weer centraal. Ook met een tragisch klinkende tekst wordt dit een dansbaar lied door de funky achtergrondbeat. De elektrische gitaar past er perfect tussen met de korte noten. Kawala zorgt ervoor dat het simpel klinkend begin van het lied tot een interessant lied omgetoverd wordt, waar alle instrumenten perfect in elkaar passen. Stemmen, beats en gitaren vloeien precies hoe het moet samen. Zoals andere liedjes van Kawala (en bij uitstek”Kept in the Dark”) kan dit lied heel gemakkelijk op repeat blijven spelen.

Na een korte tour in het Verenigd Koninkrijk zitten ze in de studio. “Who’d You Rather” volgt “Heavy in The Morning” op als tweede single van hun binnenkort uitkomende Kawala ep. Wanneer de ep precies beschikbaar zal zijn, is nog niet gekend.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop maakt affiche van 2024 af met o.a. YUNGBLUD, MEUTE, Sea Girls en 18 anderen

Nadat gisterenavond Rock Werchter de laatste namen aan de affiche toevoegde voor komende zomer, volgt vandaag ook Pinkpop. Eerder kondigde het Limburgse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single REINES - "Sophomaniac"

Als je op zoek bent naar een nummer om je dag goed mee te beginnen, dan is “Sophomaniac” van REINES precies wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.