Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Tokyo Drifting” (feat. Denzel Curry)

De psychedelische indiepopband Glass Animals werd jarenlang een mooie toekomst voorspeld. Toen in 2014 hun debuutplaat ZABA verscheen, scoorden de Britten meteen een dikke hit met “Gooey“. De populariteit van de band ging steil omhoog en ook met hun tweede plaat How To Be A Human Being braken ze serieuze potten. “Youth“, “The Other Side Of Paradise” en nog zoveel meer nummers haalden tientallen miljoenen streams op Spotify. Een perfecte carrière lachte de band toe… tot drummer Joe Seaward in 2018 een serieus ongeluk kreeg tijdens het mountainbiken. Alle shows werden geannuleerd en Glass Animals verdween uit de schijnwerpers.

Vorige week verscheen er dan plots een slot machine op de site van de band, waaruit de fans al snel konden afleiden dat er nieuwe muziek aankwam. Zonet ging “Tokyo Drifting”, de eerste nieuwe single in drie jaar, in première op BBC Radio 1. Het werd een samenwerking met rapper Denzel Curry en wij kunnen er alvast niet genoeg van krijgen.

“Tokyo Drifting” werd een fantastisch nummer waarop het beste van Glass Animals gecombineerd wordt met dat van Denzel Curry. De leuke elektronische indie wordt ondersteund door een harde beat, waardoor we meteen mee zijn. Zelfs de stukken waar Dave Bayley zingt, neigen meer naar de r&b, maar in de muziek horen we nog altijd die herkenbare oldschool Glass Animals die we zo gemist hadden. De leuke trompetsamples blijven instant hangen, en wanneer Denzel Curry zijn stukje komt rappen, breekt het nummer helemaal los. De beats vliegen langs alle kanten binnen en het beste van twee werelden vormt één geheel. Als dit geen geweldige manier is om de muziekwereld terug binnen te komen, weten wij het ook niet meer.

Glass Animals heeft vooralsnog geen shows gepland, maar op 10 december staat Denzel Curry wel in de Ancienne Belgique.

Glass Animals: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Denzel Curry: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Your Old Droog - "DBZ" (feat. Denzel Curry & Method Man)

Your Old Droog is een atypische rapper. Bekendheid is niet aan hem besteed, marketing laat hem koud en de mainstream is de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glass Animals – “Creatures In Heaven”

Voor wie op de ‘late nights in the middle of June’ in 2020 luidkeels meezong met de gigantische hit “Heat Waves”, doet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.