Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single black midi – “7-eleven”

© Dan Kendall

black midi kan toch gezien worden als één van de revelaties van dit jaar. De band bracht enkele maanden geleden het geweldige schlagenheim uit, maar het lijkt er niet op dat de band al alles uit die plaat op de wereld heeft losgelaten. Vandaag verschijnt namelijk “7-eleven”, een nummer dat dezelfde hoes krijgt als de plaat, maar toch helemaal nieuw is. Wie de band al eens live aan het werk zag, herkent de song misschien van op een optreden, maar het nummer had nog nooit een echte titel gekregen, tot nu.

“7-eleven” is een minder chaotisch nummer van black midi, al is experimentaliteit nooit ver weg. Met een banjo en een duistere, heel trage sfeer komt de song desolaat op gang. Je voelt je als het ware verloren, maar de parlando van de band neemt je mee in het angstaanjagende verhaal. Na een tijdje komen dan de harde riffs in en ben je helemaal mee in het verhaal dat de band hier schept, met nog steeds die banjo als uniek extraatje. black midi blijft fantastische nummers uitbrengen, zoveel is zeker.

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

8 november 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief