Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absynthe Minded – “Mixing The Medicine”

© CPU – Jan Van Hecke

De comeback van Absynthe Minded in 2017, na enkele jaren afwezigheid was er een die voor de fans heel tof was, maar een echte aardverschuiving bracht het voorlopig nog niet teweeg. Hun plaat Jungle Eyes was weliswaar een heel sterke comebackplaat, maar het grote publiek smolt niet voor de nieuwe muziek als dat het deed voor een “Envoi”. Toch hield het de band niet tegen om verder te werken aan nieuwe muziek, en vandaag kondigt de band dan ook Riddle of the Sphinx aan, een nieuw album. Daarop zal je alvast deze “Mixing The Medicine” te horen krijgen.

“Mixing The Medicine” start met een soort van Aziatisch geluid dat meteen de aandacht weet op te eisen. Daarna krijgen we de herkenbare stem van Bert Ostyn in het geheel, en die zalft ons hemels waarna die Aziatische stemmen van in het begin terugkeren. Met een psychedelisch geluidje in het refrein, horen we invloeden van bands als Balthazar en Faces On TV en kunnen we dus zeggen dat Absynthe Minded op zoek gaat naar een hedendaagse sound die ook radiovriendelijk klinkt. Op “Mixing The Medicine” zijn ze daar alvast in geslaagd, en het is nog een goed nummer ook.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Absynthe Minded @ Wilde Westen (De Kreun): Welkom op planeet Absynthe Minded

Met het nog maar recent uitgebrachte album Sunday Painter touren Bert Ostyn en de zijnen doorheen België. De indiepopgroep Absynthe Minded leunt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Absynthe Minded – Sunday Painter (★★★): Zondagse lichtvoetigheid

Het is al van 2005 geleden dat de Belgische band Absynthe Minded haar hit “My Heroics, Part One” op de wereld losliet….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.