Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE – “Dreamworld”

Het Britse duo APRE laat nog eens van zich horen. Wat begon in een kleine kamer achterin een verdwaasd café in London, is momenteel een van de meest gehypte nieuwkomers van dit jaar geworden met miljoenen streams. Ze waren ook al op tour met Sam Fender en de Ierse revelatie Inhaler, maar ook op eigen houtje doen ze het goed. Hun single “Come Down” schopte het op de soundtrack van FIFA20, iets wat voor veel bands al de doorbraak betekende. Vandaag lossen ze “Dreamworld”, een nummer dat ze steeds als laatste in hun set brengen en dat nu dus eindelijk het levenslicht ziet.

APRE blijft vasthouden aan hun toegankelijke indie rock, maar je merkt ook wel dat er heel wat is veranderd sinds de release van hun eerste single. De sound klinkt iets uitgewerkter en gepolijster op “Dreamworld” en dat is dan ook meer dan logisch. De drumcomputer zou misschien beter vervangen worden door een echte drummer, maar voor de rest valt er weinig op het nummer aan te merken. De gitaar is goed aanwezig in de mix en zorgt voor de bombast die wel arena’s zou kunnen vullen. De droomwereld die APRE voor ons opent, is misschien iets minder verrassend, maar nog steeds heel prettig om in te vertoeven.

Op zaterdag 9 november staat APRE in het voorprogramma van half•alive in de AB Club te Brussel.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Submarine"

Het Engelse duo APRE brengt met “Submarine” een heerlijk verfrissend nummer voor tijdens deze warme dagen. Amper vijf maanden na hun mixtape…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "I Don't Love You"

Het Londense indiepopduo APRE doet het al jaren goed. Sinds hun debuut uit 2018 tot hun eerste album Always In My Head…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single APRE - "Live It Up"

Het verbaast ons iedere keer opnieuw als APRE een nummer uitbrengt, dat ze nog steeds niet zijn doorgebroken. Wij volgen het duo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.