Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “Sleeper”

Het drietal Calva Louise heeft een sound die niet zomaar te omlijnen valt en vooral bol staat van de gekkigheden. De drie muzikanten klinken steeds alsof iemand stevig op hun tenen heeft getrapt en ze daar vervolgens strak maar vol agressie op reageren. Hun insteek is gebaseerd op elektropop met een drang naar een punky vibe en met momenten ook iets indierockachtigs. Op die manier brachten ze eerder dit jaar nog hun debuutplaat uit en Calva Louise blijkt niet stil te kunnen zitten. Met “Belicoso” kregen we in augustus namelijk de knallende leadsingle van hun volgende ep Interlude for the Borderline Unsettled te horen en nu krijgen we daar een nieuwe smaakbom van te verteren.

“Sleeper” schudt je vrij bruusk binnen de milliseconde wakker. Van iets slaperig en gezapig is er hier geen sprake, nog niet in de verste verte. Met een verse karrenvracht aan elektronica bombardeert het drietal ons totdat we afgemat zijn. Het valt op dat Calva Louise hier ook gebruikt maakt van enkele indierocktechniekjes, zoals de algehele stijl van de prechorus en de bijhorende ‘oeh’s’ weergeven. Toegankelijk wel, maar hierdoor kent het nummer minder uitspattingen dan we graag hebben. Toch draait “Sleeper” nog steeds op strakkere en smerigere elektronica dan vier vijfde van alle bands in het genre weten neer te zetten, dus misschien moet je die kritiek maar met een korrel zout nemen.

Op 22 november komt Interlude for the Borderline Unsettled uit.

Facebook / Instagram

https://soundcloud.com/calvalouise-music/sleeper

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & Charlotte Day Wilson - "Sleeper"

Dat de Canadese instrumentale band BADBADNOTGOOD niet vies is van een samenwerking, blijkt uit hun lange lijst met andere artiesten, zoals onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Tiranito"

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.