AlbumsRecensies

Compact Disk Dummies – Satellites (★★★½): Onmogelijk stilzitten

Twee al eerder verschenen nummers, twee nieuwe nummers en één remix: zo zit de nieuwste ep van Compact Disk Dummies in elkaar. Lennert en Janus hebben deze ep de naam Satellites gegeven. Het gelijknamige nummer, dat in samenwerking met Tom Barman verscheen, is er ook op te vinden. De releaseshows voor deze ep zijn gepland voor donderdag 17 en vrijdag 18 oktober in de AB Club, die ze in geen tijd wisten uit te verkopen.

Op Satellites vinden we dus al twee vertrouwde nummers terug. Met “Cry for Me” en “Satellites” weten de broers al meteen wat vertrouwen te krijgen. De twee songs werken heel goed en zijn stuk voor stuk exemplaren waarop je niet kunt blijven stilzitten. Iedereen kent ze al, en het voelt goed dat ze erbij zitten. Net die herkenbaarheid geeft je nog meer zin om verder te luisteren naar wat de rest van de ep te bieden heeft.

Dan zijn er nog de drie nieuwe nummers. “Solar Lottery” duurt net geen twee minuten, maar toch heeft het voldoende potentieel. Het zou een perfecte opener zijn voor hun set en is bovendien het enige instrumentale nummer op deze ep. De synths vullen de leegtes die de stem van Lennert zou moeten brengen en dus is het plaatje hier weer compleet.

Vervolgens heb je “Easy Life”, de vreemde eend in de bijt. Terwijl je meer lage tonen vindt in alle andere nummers, vallen er bij “Easy Life” meer hogere tonen te bespeuren. En ook hier vallen alle puzzelstukjes weer perfect in elkaar. Het nummer is zo vrolijk dat je bijna niet anders kan dan aan het dansen slaan – misschien zelfs uitbundiger dan bij alle andere songs. Na een tijdje horen we ook kinderen die iets meeschreeuwen, wat we live al zien uitmonden in een geweldig leuk contact met het publiek.

Als laatste komen we de remix van “Satellites” tegen, tevens ook het langste nummer. Deze zes minuten durende remix voelt eigenlijk niet aan als een remix. Het lijkt eerder een extended versie van het origineel, maar dan gemaakt door iemand anders. De maker is Asa Moto en hij heeft dat zeker niet slecht gedaan. Je hoort nog heel veel dingen die origineel zijn gebleven, maar soms krijg je wat extra effecten of extra percussie. Als de band dit live zou integreren, zou dat wel eens dik de moeite zijn.

Satellites smaakt naar meer! Het is onmogelijk om stil te blijven zitten als je het hebt opstaan, ongeacht waar je bent. En met het enthousiasme van de broers Coorevits gaat dat vonken geven in de AB!

Facebook / Twitter  / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Compact Disk Dummies – The Signal (★★★★): De ideale soundtrack voor zomerse uitbundigheid

Compact Disk Dummies heeft geen introductie meer nodig als vaste waarde binnen de Belgische muziekscene. De broers Janus en Lennert Coorevits braken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.