Features, Instagram, Wedstrijden

Vijf tips + tickets te winnen voor Democrazy

© CPU – Bert Savels

We hebben de festivals voorgoed achtergelaten en kunnen de komende maanden weer uitkijken naar heel wat spannende acts die hun sollicitatie voor de komende festivalzomer in een van de vele clubs en concertzalen komen doen. In Gent zorgt ook dit concertseizoen Democrazy voor een uitgebreid aanbod aan concerten, waarbij geen enkel genre over het hoofd gezien werd. Wij geven met plezier vijf tips en mogen onderaan het artikel ook duotickets voor de concerten weggeven.

15 oktober: Lee Fiels & the Expressions (Handelsbeurs)

© CPU – Bert Savels

Met Lee Fields & The Expressions zakt een levende legende af naar Gent om de vijftigste verjaardag van zijn debuutsingle “Bewildered” te vieren. De soul- en funklegende speelt tegenwoordig nog steeds met zijn uitstekende liveband The Expressions, die hem live ondersteunt om een heus soulconcert op poten te zetten. Dit kan en zal niets anders dan memorabel zijn, want een icoon zie je niet meer vaak in kleine, knusse zalen.

17 oktober: Dumb + Stef Chura (Charlatan)

Met hun concept ‘Big Next’ programmeert Democrazy graag beloftevolle acts die het een jaartje later ten laatste helemaal gemaakt hebben in België. In de Charlatan krijgen de Canadese band Dumb en de Amerikaanse Stef Chura de kans om zich live helemaal te bewijzen. De gitaren zullen gieren in de legendarische club en met een goede passage kunnen beide acts de komende zomer mooie plekjes op de festival line-ups veroveren. We zijn in ieder geval fan van de post-punk en alt-rock van zowel Dumb als Stef Chura.

24 oktober: Adam Green + Jackie Cohen, Whisper Party (Vooruit)

Adam Green is een creatieveling zoals er weinigen zijn. Tien albums staan momenteel al op de teller van deze muzikale duizendpoot, die zich ook waagt aan beeldende kunst, poëzie en filmmaker. In de Vooruit komt de invloedrijke artiest zijn nieuwe album Engine Of Paradise voorstellen. Op dat album staan gastbijdrages van onder andere Florence Welch en James Richardson (MGMT), maar het is ook zijn charme die deze keer de show steelt. Voor hem betreden ook de Amerikaanse americanaster Jackie Cohen en het Belgische lo-fi project Whisper Party het podium.

26 oktober: Compro Oro + Susobrino (De Koer)

De Belgische muziekwereld bruist nog steeds door heel wat interessant talent zoals het Gentse latin jazz collectief Compro Oro. In De Koer speelt de groep een thuismatch waarin ze de hulp krijgen van Joachim Cooder (zoon van Ry Cooder), die hen zal bijstaan als percussionist en op de mbira. Susobrino staat in het voorprogramma en zal zijn elektronische beats gebruiken om de zaal helemaal warm te maken.

21 november: Mind Rays (De Centrale)

Heb je wat energie op overschot? De Gentse punkband Mind Rays helpt je er vanaf dankzij de albumrelease van hun tweede album. Course Of Action komt op 25 oktober uit en is ontstaan met de hulp van Pieter-Paul Devos, die we onder andere van Raketkanon kennen. Hun debuutalbum Nerve Endings zorgde overigens ook voor hun internationale doorbraak en een tour door Europa. Maak dus in primeur live kennis met het nieuwe materiaal van deze Belgische trots.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: stuur een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina leuk vindt of ons op Instagram volgt door naar wedstrijd@dansendeberen.be te mailen, samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet het recentste album van Lee Fields & The Expressions dat dit jaar verscheen? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Gent!

9 oktober 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief