Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE – “Control”

© CPU – Chris Stessens

IBE heeft er een mooie zomer opzitten. De jongeman speelde op Rock Werchter, Crammerock en zelfs een klein concert op Pukkelpop. De sterren staan dus heel gunstig voor de winnaar van The Voice, want we kunnen ons niet herinneren dat er al andere winnaars zo snel zo populair (moesten) worden. Hoe het ook mag zijn, met zijn debuut “Table of Fools” wist hij heel wat harten te veroveren, en dus was het eens tijd om die harten verder te gaan veroveren. Met “Control” zal dat ongetwijfeld wel lukken.

Een simpele pianolijn die een ietwat dramatische sfeer schept, zet de nieuwe single van IBE in. Het duurt niet lang vooraleer zijn sterke stem zich in het geheel mengt en je meeneemt op een breekbare rit waarin zijn stem het voortouw neemt. Die stem zalft namelijk zo hard dat je voor even helemaal geen pijn meer voelt en de controle laat overnemen door IBE. Het refrein heeft iets weg van een Hooverphonic door de strijkers die het geheel wat rijker doen aanvoelen, maar dat is ook nodig omdat er anders te veel piano zou zijn. Het is natuurlijk heel dramatisch, maar het plaatje lijkt te kloppen. IBE is er eentje die zal blijven.

Op 28 oktober speelt IBE twee keer in een uitverkochte Ancienne Belgique Club.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

IBE - Sweet Love (★★½): Voorspelbare romcommuziek

Wie de afgelopen weken eens op de Spotify-pagina van Vlaanderens bekendste Ibe keek, zag dat er daar acht nummers stonden te blinken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IBE - "Home" (feat. Emily Burns)

Dat Ibe Wuyts anno 2022 helemaal niet meer dat mannetje achter zijn piano is, bewees hij afgelopen weekend nog op Pukkelpop. Met…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.