Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Travis Scott – “Highest In The Room”

Muzikaal gaat het Travis Scott nog steeds voor de wind. Vorig jaar bracht hij met Astroworld een van de beste rapalbums van het jaar uit en werd hij zelf genomineerd voor drie Grammy’s. Privé gaat het voor de Amerikaanse superster iets minder, aangezien deze week aan het licht kwam dat hij en Kylie Jenner niet langer een koppel vormen. Geen betere manier om al die liefdesproblematiek te vergeten dan door het uitbrengen van nieuwe muziek, zo zal ook Scott gedacht hebben.

Op “Highest In The Room” gaat hij dan ook verder op zijn Astroworld-elan. Psychedelische autotunerap met een erg donker kantje. Normaal gezien had ook rapper Lil Baby een feature op deze single, maar om een of ander reden werd zijn strofe geschrapt. Al kon het vrij korte nummer zeker wel nog een feature gebruiken, maar misschien is Lil Baby ook niet de eerste waaraan wij zouden denken als gepaste gastartiest op dit nummer. Gelukkig worden we wel nog verwend met een typische instrumentale outro die Scott alsmaar vaker gebruikt. Op “Stop Trying To Be God” was dat bijvoorbeeld Stevie Wonder met de mondharmonica, ditmaal is het orgel aan de beurt. Opnieuw een geslaagd experiment dus, al blijft het recept voorlopig onveranderd.

Of deze nieuwe single het eerste voorsmaakje wordt van een nieuw album is nog niet geweten. Wel heeft de rapper al aangegeven dat er snel meer nieuwe muziek aankomt. Oren openhouden dus!

WebsiteInstagramTwitter

4 oktober 2019

About Author

Jonas Verstichel


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief