Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Biig Piig – “Roses and Gold”

Biig Piig, oftewel de Ierse Jess Smyth, groeide op tussen Ierland en Spanje voordat zij zich in Londen vestigde. Hierdoor zingt ze vaak zowel in het Engels als in het Spaans in haar singles. Ze maakt romantische neo-soulnummers over het stadsleven en heeft ondertussen twee ep’s uitgebracht: Big Fan of the Sesh en A World Without Snooze, Vol.2. De nieuwe single “Roses and Gold” is en een opwindende blik in de nieuwe ep waar ze momenteel aan werkt. Leuk weetje: de 21-jarige vond de inspiratie voor haar artiestennaam op een pizzamenu.

“Roses and Gold” is een warm en tweetalig nummer, gedreven door de ietwat slaperige zang van Jess. Ze knutselt met alternatieve, elektronische r&b en dromerige klanken en vormt daarmee een heerlijk hazy nummer.’I saw roses and gold when I looked at you’ wordt doorheen het hele nummer meerdere keren herhaald en als je niet verder luistert, kan dit overkomen als een melancholisch liefdeslied, maar het nummer is veel meer dan dat. Zoals eerdere singles gaat “Roses and Gold” wel degelijk over de liefde, maar dan over onze obsessie met het onbereikbare – materieel, psychologisch of romantisch – en de moeilijkheid om in de wereld te navigeren en je plek te vinden.

Het vermogen om zich aan te passen en de toxiciteit van “Roses and Gold” om te zetten in een positieve factor, is een drijvende kracht voor Biig Piig, die ongetwijfeld nog ver zal geraken. Op maandag 14 oktober speelt Biig Piig in de Botanique in Brussel. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andra Day - "Where Do We Go"

Andra Day werd in een winkelcentrum waar ze zong opgemerkt door de toenmalige vrouw van Stevie Wonder en die bracht de bal…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.