Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track – Selectierondes 05/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar geslagen werden. Deze wedstrijd werd op touw gezet door de Vlaamse en Brusselse muzieksector en is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Uit een ontplofte mailbox vol inzendingen werden 136 bands geselecteerd, en die zullen hun muzikale kunnen bewijzen in niet minder dan 23 selectieronden. Daaruit zullen 46 finalisten overblijven en binnen enkele maanden zullen 18 winnaars uit de bus komen. Zij krijgen een ambitieus en uitgebreid kansenparcours voorgeschoteld in 2020.

Op 5 oktober vinden de laatste selectierondes plaats vooraleer de jury voor de moeilijke taak komt te staan om ook uit West-Vlaanderen en Brussel finalisten te kiezen. Om je al helemaal klaar te stomen en handenwrijvend de zalen te laten betreden, vind je hier een korte introductie van iedere groep. Alfabetisch geordend binnen elke provincie kom je te weten welke ambassadeur welke band getipt heeft, hoe de artiesten klinken en dus vooral waaraan je je op 5 oktober kan verwachten.

Selecties West-Vlaanderen

Begeef je talrijk naar Concertzaal De Kreun in Kortrijk voor deze laatste selectieronde! Neem via deze link een kijkje op de Facebookpagina van De Kreun en zet je op aanwezig op het Facebookevenement!

Divided

De leden van Divided zijn amper negentien jaar oud, maar dat betekent niet dat ze geen ervaring hebben: drie van de vier jongens spelen al samen muziek sinds hun dertiende. In Kortrijk zullen ze het beste van zichzelf komen geven, en dat met een combinatie van instrumentale sludge, postmetal en stoner. Je kan er dus van uitgaan dat hun set geen rustige luistersessie wordt, maar eerder als een heftige slag in het gezicht zal aanvoelen. Hou je oordopjes maar in aanslag!

Facebook

Galine

Galine werd naar voren geschoven door Portland, die het sprookjesachtige van hun muziek waardeerden. Wat begon als het soloproject van Galine Diana Kuyvenhoven is uitgegroeid tot een volwaardige band met leden van onder andere i will, i swear. Hun indiepop is geïnspireerd door zangeressen als Banks, Jessie Ware en Låpsley. Als dat nog niet veelbelovend genoeg klinkt, kunnen we ook nog meegeven dat Galine momenteel artist in residence is bij het Wilde Westen in Kortrijk. Zeker de moeite dus om eens te gaan luisteren in De Kreun.

Facebook

Juniper

Juniper is het muzikale project van Flo. Samen met enkele muzikanten rond zich, brengt ze een folky sound met een gezellig sfeertje. Bavo Vanden Broeck omschrijft Flo’s stem als iets tussen slaan en zalvend in en zoiets klinkt natuurlijk veelbelovend. Momenteel vallen er enkel nog maar enkele nummers te luisteren op haar vi.be-pagina en ook al hebben die zeker nog polijstwerk nodig, de basis is er.

Facebook

Luister op vi.be.

ᴘɪɴɢᴘᴏɴɢᴄʟᴜʙ

PINGPONGCLUB stond onlangs nog op ons eigen Dansende Beren Showcasefestival, waar ze zich wisten te bewijzen naast ander opkomend Belgisch talent. Die prestatie mogen ze nog eens herhalen op de selectieavond in De Kreun. Hun groovy poprock klinkt toegankelijk en is toch origineel & goed uitgedacht tegelijkertijd, wat te horen is op hun debuutsingle “Doktor Rudi“. De Gents-Kortrijkse band zal in zijn thuisstad zonder moeite wat extra zieltjes veroveren.

Facebook

SIR LUKE

SIR LUKE is een zestienjarige rapper uit Roeselare, die het niet meteen groots ziet. Hij wil vooral meer podiumkansen krijgen en rustig zijn ding doen. Nog maar een jaar produceert hij beats en bars om zijn frustraties te uiten en ‘niet zomaar de tijd te killen’. Klinkt allemaal gezellig en leuk, maar iets meer ambitie lijkt toch wel noodzakelijk om het ver te schoppen in het Sound Track parcours. We zijn benieuwd!

Facebook

KOLOS

KOLOS is een stevige rockband uit Zwevegem die al aardig veel appreciatie ontving na hun debuut-ep eerder dit jaar. Hier en daar is er nog wat schaafwerk aan, maar ze leverden ook al enkele ijzersterke songs af waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Het verbaast ons niet dat dit ambitieuze drietal de selectierondes heeft gehaald en we gunnen hen meer ook. Deze zelfverklaarde ‘godfathers van de stonerfunk’ hou je maar beter in de gaten.

Facebook

ISAAK

ISAAK is een Oostendse singer-songwriter die steeds schrijft over dezelfde gebeurtenis, maar dan telkens vanuit een ander emotioneel perspectief. Lijkt diepzinnig, maar de muziek komt vooral warm over. Geen te ingewikkelde structuren of melodieën, als het maar gevoelens aanwakkert. Maar of het plaatje echt volledig klopt, zal hij deze avond moeten bewijzen.

vi.be

Vincent​ ​Coomans

De dertigjarige Vincent Coomans is de derde singer-songwriter van deze wedstrijdavond, maar we vermoeden dat Coomans de sterkste van de drie is. Erg veel kunnen we nog niet beluisteren van hem, maar als alles in de lijn ligt van “One Way Love” en “I Will Be Your Man”, belooft zijn set een bad van minimalistische melancholie te worden. Op zijn vi.be-pagina verwijst hij naar grote meneer Elliott Smith als invloed en gelukkig doet hij dat geen oneer aan. Hij benadert die simpelweg mooie sound zeker en vast. Ook hier is er nog wat schaafwerk aan de orde, maar mits enige ambitie hebben we er vertrouwen in.

Instagram

Ontdek de geselecteerde bands in Brussel op pagina 2. 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single PINGPONGCLUB - "You Don't Mind It"

Het viertal dat we intussen een lustrum kennen als PINGPONGCLUB was al luttele keren het onderwerp van ons muzikale leesvoer. Over deze…
LiveRecensies

Divided @ Wilde Westen (De Kreun): Niet voor gevoelige trommelvliezen

Op de – voor Belgische normen – warme lenteavond van 5 april begaven de mannen van Divided zich naar het Kortrijkse om…
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.