Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “Chramer”

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru – “Chramer”

The Guru Guru is een band wiens klank niet beter omschreven kan worden dan met de term ‘psychedelische punk’. Het vijftal kwam twee jaar geleden met debuutplaat P C H E W op de proppen en dat bezorgde hen heel wat festivalboekingen. Intussen is het bijna tijd voor langspeler nummer twee. Nog geen midweek geleden bracht de band het opvallend rustige “And I’m Singing Aren’t I” uit en om die vredevolle sfeer te compenseren, krijgen we nu al een nieuw nummer te verwerken. Het gaat er weer harder aan toe en stoomt ons volledig klaar voor Point Fingers, dat uitkomt op 31 januari.

“Chramer” klinkt opnieuw zoals we het kunnen verwachten van The Guru Guru, en zo geschift en lawaaierig hebben we het graag. Het enerverend, metal-aandoend openingsriffje alleen al lokte een goedkeurende knik uit; wisten wij veel dat het enkel nog beter zou worden. De jongens halen weer invloeden uit hoeken naar keuze en gooien die ridicuul hard in de blender om als een gek die mixknop ingedrukt te houden tot het einde van de song. Kortom, “Chramer” is een sneer aan alle ‘less is more’ dwepers.

Op 5 oktober staat The Guru Guru op het Play Festival in de Muziekodroom in Hasselt. Op 2 november doet de band Den Trap aan in Kortrijk. Op 3 maart staan ze dan met hun kersverse album in De Centrale T in Gent en op 9 maart stellen ze Point Fingers voor in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (dag 3): Noise voor iedereen

De derde en laatste dag van het Ways Around Festival was opnieuw een groot succes. Ditmaal diende de museumzaal van de Botanique…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Guru Guru - "Saint-Tropez"

Het Limburgse The Guru Guru bouwde sinds 2012 al aan een aardige CV met twee albums, P C H E W en…
InstagramLiveRecensies

Brutus @ Ancienne Belgique (AB): Zestien rake vuistslagen

Als we het hebben over Belgen met naam en faam in het buitenland, dan kijken we al snel naar artiesten als Stromae,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.