Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Forgotten Eyes”

© CPU – Jan Van Hecke

De creatieve input lijkt niet op te houden bij Big Thief, en dus komt volgende week hun tweede album van het jaar uit. Daaruit hoorden we eerder al het heerlijke “Not” en nu, enkele maanden later, geeft de band nog een tweede voorsmaakje. De band speelde al heel wat nieuwe nummers op Pukkelpop, waar ze alvast wederom overtuigden. Two Hands verschijnt op 11 oktober en als we de twee singles die we nu al te horen krijgen mogen geloven, zou het nog beter kunnen worden dan U.F.O.F.

Op “Forgotten Eyes” verlaat Big Thief terug het pad van de ruigere americana om zich meer te focussen op de zachte americana. De fragiele stem van Adrianne Lenker neemt je mee op pad, en als luisteraar zweef je mee op de gezellige, gezapige gitaarlijnen. Hier staan duidelijk de vocals centraal en de band neemt je in huis en begeleidt je op goede en kwade dagen. ‘Everybody needs a home and deserves protection,’ zingt Lenker, en dat thuis bezorgt Big Thief ons door zo’n gastvrije muziek te maken. Een rijke sound en eerlijke muziek, meer hebben we soms niet nodig.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 oktober 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief