LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 27/09 @ Kavka (Antwerpen)

Gisterenavond werd, verspreid over vijf locaties, het startschot gegeven voor het tweede weekend van Sound Track. Nu we halverwege de preselecties zijn, kunnen we stilaan beginnen aftellen naar de finales. Voor we daartoe komen, hebben we uiteraard nog heel wat nieuws te ontdekken. Zo ook in Kavka te Antwerpen gisterenavond.

Opkomend talent een podium bieden, dat is het doel van selectieavonden als deze. Jammer genoeg vergaten de jongens van Kavka het correcte startuur te communiceren en zo waren er twee artiesten die net wat minder exposure kregen dan hun collega’s. Hoe graag we Dolores en Mae Hills ook aan het werk wilden zien, het mocht niet baten.

Shaka Shams

Shaka Shams mocht zijn set openen onder het toeziend oog van de andere acts. Gelukkig stroomde langzaam maar zeker de zaal wat voller, want Shams goochelde met verschillende invloeden en stijlen een indrukwekkend geheel bij elkaar. Zonder backing track bespeelde hij feilloos zijn flow met zijn stem. Soms primeerde snelheid, op andere momenten zocht hij een diepe grain om de agressie in zijn nummers over te brengen. Al deze afwisselingen zorgden ervoor dat we met momenten invloeden van stevigere rap a la xxxtentacion hoorden, maar regelmatig ook oldschool zoals Biggie Smalls. Gooi hier nog wat dansbare elementen en een hele hoop zelfvertrouwen tegenaan en je hebt de cocktail die Shaka Shams heet. Als beginnende artiest met weinig podiumervaring een set beëindigen met een a capella aanklacht tegen racisme? We zien er het hem niet veel nadoen.

Facebook

Billie Rodney

Vorige week moest Billie Rodney nog noodgedwongen haar selectie laten voorbijschieten door ziekte. Dit weekend stond ze er wel, en hoe. Tussen de nummers door stond Bie Van Landeghem nog wat ongemakkelijk op het podium, maar vanaf de eerste noot was het voltallige publiek in de ban van haar indrukwekkende stem. In de lage tonen vinden we een charme terug zoals we die bij pakweg Alexandra Savior kunnen vinden, terwijl we in de hoge tonen compleet omver geblazen worden. Ondersteund door een groots klinkende band met subtiele synthesizer soundscapes en een gitaarsound die de ruimte nog wat meer vult, zagen we een performance waar ook grote artiesten alleen maar jaloers op kunnen zijn.

Facebook

Manzo Soul

Terug naar hiphop! Manzo Soul brengt enorm dansbare r&b trap vermengd met rap en soul. Niet alleen het dansbare element werkt aanstekelijk, maar ook de chemie met zijn producer is fijn om naar te kijken. Manzo’s nummers hebben allen één ding gemeenschappelijk: er zit hitpotentieel in. Waar we tijdens de eerste twee nummers vooral meesurften op zachte r&b, kwam de trap-invloed helemaal tot zijn recht wanneer de twintiger begon te rappen. Tijdens zijn laatste nummer stelde Manzo Soul zijn innemende zangstem tentoon. Enkel ondersteund door piano, slaagde hij er volledig in de zaal te betoveren. Manzo Soul brengt volgende maand zijn eerste single “Ex” uit. Eentje om in het oog te houden.

vi.be

Jibran Chadouli

Ondersteund door sociale media is bedroompop de laatste jaren aan een serieuze opmars bezig. Wereldwijd gaan mensen in hun slaapkamers aan de slag met lo-fi sounds en samples. De ene slaagt daar al wat beter in dan de andere en we kunnen alvast bevestigen dat Jibran Chadouli hier een mooi voorbeeld van geeft. Jibran speelde gisteren zijn allereerste show en ondersteund door enkel een computer, bracht de jongeman zijn slaapkamer naar Kavka. Zweverig en vol emotie bracht Jibran Chadouli ons aan het dansen. Niet alleen zijn muziek, maar ook zijn enthousiasme bracht een glimlach op ons gezicht. De Kalmthoutenaar genoot zienbaar en straalde oprechtheid uit. Met “Flowerboy” had hij dankzij die combinatie van dansbaarheid en oprechtheid gisterenavond alleszins al een kleine hit te pakken. Wij kijken alvast uit naar meer shows van onze eigenste Clairo.

vi.be

Kaske

De afsluiter van de avond werd aangekondigd als de enige act van de avond die geen stem maar wel ‘kaskes’ gebruikt om muziek mee te maken. Gewapend met een computer en synthesizers werd meteen duidelijk dat Casper Hendriks geen stem nodig had om de ruimte in te palmen. KASKE slaagde erin om de perfecte balans tussen experimentele elektronica en toegankelijke beats te vinden. Zelf verklaarde hij dat hij niet echt een spreker is en dat was hem meteen vergeven aangezien zijn indrukwekkende soundscapes verhalen vertelden die je met tekst niet altijd kan overbrengen. Het experimentele van Jon Hopkins en dansbare van Jamie XX in één persoon? Daarvoor moet je bij KASKE zijn.

Facebook


Sound Rank

We mochten gisterenavond heel wat potentieel aan het werk zien. Nog één preselectie te gaan en de jury zal zijn finalisten voor de provincie Antwerpen bekend maken. Toch kruipen we graag zelf al eens in de huid van de jury om een top drie van gisterenavond op te stellen.

3. KASKE
2. Shaka Shams
1. Billie Rodney

Hier vind je het overzicht van alle Sound Track evenementen.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Vlaams-Brabant @ Het Depot (Leuven)

Het is nu al het derde keer dat VI.BE en de livesector in Vlaanderen Sound Track organiseren, een kansenparcours waarbij in alle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.