Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Hurt My Heart”

© CPU – Jan Van Hecke

Eind oktober verschijnt een verjaardagseditie van de debuutplaat van White Lies. To Lose My Life… wordt dit jaar namelijk tien jaar oud, en dat moet gevierd worden. Ze brengen die plaat ook in zijn volledigheid mee naar Het Koninklijk Circus op 26 november. Maar dat is blijkbaar niet het enige wat de band tegenwoordig bezighoudt, want vandaag brengt de groep met “Hurt My Heart” een gloednieuw nummer uit. Eentje die hun laatste plaat FIVE net niet haalde, maar wel steengoed is.

De single begint nog tamelijk mysterieus, maar aan alles voel je dat White Lies hier iets heel speciaals heeft gemaakt. De zachte, zweverige opbouw ontplooit zich al snel in iets steviger dat er helemaal uitkomt tijdens het heel strak refrein. We denken meteen nostalgisch terug aan de beginperiode van de band, waarin de groep ook al eens zo groots en stevig durfde uitpakken. Vettige gitaarlijnen, een oorworm van een refrein en vooral een sfeertje dat we al heel even niet meer van de groep hoorden. Net hierdoor scoort “Hurt My Heart” heel goed, het brengt alles samen wat de band zo goed maakt. We zijn benieuwd wat ze nog meer in petto hebben!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.