Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea (Peoples) – “The Creeps”

De intussen vijfkoppige Brusselse band Sea (Peoples) is er met een nieuwe single “The Creeps” dat deel zal uitmaken van hun nieuwe ep Casseroling. In 2018 brachten ze hun eerste en overtuigende ep Let’s Talk About My PC Life uit, waarvan de nummers “Powers” en “Vibeland” op Spotify ruim meer dan 60.000 keer beluisterd werden. Niet slecht op een jaar tijd! Hoewel hun sound moeilijk te omschrijven valt, brengen ze eigenzinnige indie die zich typeert door weemoedigheid waarop je contradictorisch genoeg op wil (en zal) grooven.

Hun nieuwe single “The Creeps” brengt een nostalgisch klinkende zang waar een zachte galm op werd geplaatst. Dankzij deze galmende zang, bijblijvende gitaarrifs en jolige synths katapulteert het nummer ons naar de jaren 80. In de bijhorende clip zien we de vijf joggende bandleden die elk om de beurt hun plekje vooraan lijken op te eisen. Uiteindelijk vallen de bandleden stelselmatig af tot de gehele band tot stilstand komt. Misschien wel een metafoor voor wat er soms kan misgaan bij muziekbands?

“The Creeps” brengt een verfrissende sound en blijft vrolijk nazinderen, het is daarom met enige ongeduldigheid dat we wachten op de release van hun tweede ep Casseroling in november. Mis zeker hun ep release concert niet op 15 november in Volta, helemaal gratis en voor niks.

Related posts
LiveRecensies

Ways Around Festival 2024 (Dag 2): Alternatief muziekfeest

De tweede dag van het Ways Around Festival ging door in RESET. In een vorig leven was dit gebouw het hoofdkantoor van…
InstagramLiveRecensies

Mother Mother @ Ancienne Belgique (AB): Op moeders wijze

Mother Mother verkeert volop in de renaissance van haar carrière. Lange tijd was de band weggedeemsterd in de (even grofweg geformuleerd) onbeduidendheid…
LiveRecensies

Placebo @ Ancienne Belgique (AB): Schrap en scherp

Vooraleer Placebo volgende week hun tour in Zuid-Amerika start, warmden ze gisteren al op in de Ancienne Belgique. Het is een understatement…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.