Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu & Chuki Beats – “Family”

© Lucas Heirbaut

Yung Mavu & Chuki Beats lijken wel hits aan de lopende band te maken en ook nu is het weer prijs met het gloednieuwe “Family”. Mavu is ook al langer niet meer die van de Harry Potter rap, maar wel een artiest die inmiddels meer dan tweehonderdduizend mensen maandelijks weet te bereiken op Spotify. Zijn vorige nummer “OEF” werd door Studio Brussel zelf uitverkoren tot Catch Of The Day. Binnen iets minder dan een week verschijnt trouwens de tweede ep van Yung Mavu, waarvoor hij grotendeels samenwerkte met de Belgische producer van het moment Chuki Beats. Vandaag staat Yung Mavu trouwens op ons eigenste Dansende Beren showcasefestival.

Yung Mavu en Chuki houden het op “Family” weer opvallend kort met amper iets meer dan twee minuten speelduur. De intro bevat alvast een heel melancholische piano, die ook in de rest van het nummer voor heel veel gevoel zorgt. Dat Mavu veel belang hecht aan zijn familie en zijn hechte vrienden merk je al snel in de lyrics en tonen een andere mooie kant van de Belgische hiphopper. De instrumental uit de hand van Chuki Beats past natuurlijk perfect bij de flow van Mavu en toont nog maar eens dat er in België niemand is zoals Chuki Beats. Weinig Belgische artiesten die momenteel zo veel internationale allures uitstralen als Yung Mavu en zijn 32WORLDWIDE-gang. We zijn al ten zeerste benieuwd naar wat ons verder op vrijdag te wachten staat op zijn tweede ep.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "Confidence"

Dat Yung Mavu grootse plannen heeft voor 2023 wordt steeds meer duidelijk. Nu hij zijn derde single van het jaar dropt als…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.