Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tegan and Sara – “Don’t Believe the Things They Tell You (They Lie)”

Al sinds het einde van de nineties zijn we getuige van de indierock en -pop van Tegan and Sara. Hun grootste troef is misschien wel dat ze perfect op elkaar zijn afgestemd, al kan dat als eeneiige tweeling moeilijk anders. The Con is het opus van de Canadese zusjes; de rest van hun oeuvre klinkt aangenaam in het gehoor, maar meer ook zeker niet. Na het recentste album met nieuw materiaal van drie jaar geleden en een coveralbum van The Con – noem het gerust een reden om hun hits nog eens door onze trommelvliezen te pompen – zijn we weer toe aan een voorbode van een nieuwe langspeler.

We zullen hun “Don’t Believe the Things They Tell You (They Lie)” maar ter harte nemen: als ze je proberen te overtuigen dat dit nummer fantastisch is, vergeet dan niet aan de titel en vooral aan de elektronische en gemaakte sound van het nummer te denken. Waar je die onbedorven puurheid van singles zoals “Back In Your Head” nog kon aantreffen, is er een enorme, helaas negatieve, transitie gekomen van indie naar elektronische kitsch. Een keer samen herbronnen lijkt ons de beste optie voor Tegan and Sara. 

Website  / Twitter

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Tegan and Sara – Crybaby (★★): Helemaal over de rooie

Canada’s favoriete zingende zussen braken in 2007 aan onze kant van de oceaan door met hun meesterwerk The Con. De afgelopen decennia…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.