Wedstrijden

Vijf tips voor Nosta + tickets te winnen

Het festivalseizoen is ten einde; tijd om terug naar de gezellige concertzaal te gaan. Ook in de Nosta hebben ze weer heel wat moois voorzien. Dit willen we dan ook graag delen met jou. We geven tickets weg voor vijf topconcerten in Nosta. Hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het eind ontdek je hoe je tickets kan winnen.

Neon Electronics (ex-The Neon Judgement) + BOLT RUIN (27 september)

Postpunk is ‘alive and kicking’, ook Nosta ziet en weet dat. Ze halen bijgevolg Neon Electronics in huis, het oorspronkelijke side-project van The Neon Judgement. In Opwijk komen Da Davo, Radical G en PJ Theunis het fonkelnieuwe Apollo voorstellen. In hun kielzog, nemen ze BOLT RUIN met zich mee die zich afgelopen festivalzomer goed wist te nestellen in het Belgische muzieklandschap. Deze naar Gent uitgeweken Limburger loste z’n debuutplaat uit het niets, maar wist toch op de radar van onder andere Knack Focus te belanden. Verwacht je aan duistere, bevreemdende electronica waarin ook elektrische gitaar op creatieve wijze wordt ondergebracht.

Broncho (US) + Pinky Pinky (US) (2 oktober)

Volgens Nosta halen ze met Broncho de nieuwe The Strokes in huis en wij zijn geneigd hen hierin te volgen. Hun energetische muziek is lekker makkelijk te verteren, maar steekt er kwalitatief toch een stukje bovenuit. De programmator ten huize Nosta, bejubelde de band nog live op Studio Brussel door ook Tame Impala als mogelijke referenties aan te halen. Ze nemen Pinky Pinky als support met zich mee. Rammelende garagepop, recht uit LA.

Arabnormal + JEALOUS (DE) (17 oktober)

The Hickey Underworld is dead, long live Arabnormal. Geen doorstart onder dezelfde naam, maar wel tabula rasa. Younes Faltakh verwerkt Maghrebijnse met het hardere gitaarwerk dat we van hem gewoon waren. Arabnormal speelde onlangs een support van dEUS in de Ancienne Belgique, maar is op 14 oktober dus ook top of the bill in Nosta. Support act is JEALOUS, een trio aan vrouwelijke gitaarfuzz, recht uit Berlijn.

Hold Up: Spinvis (NL) + Jan Verstraeten (2 november)

©CPU – Joost Van Hoey

Voor het derde jaar op rij pleegt Nosta in samenwerking met CC Strombeek een muzikale hold up. Verrassende acts in een eerder ongewone setting, zo zeggen ze zelf, waarbij ze hun eigen DNA in het CC injecteren. Zo komt Spinvis in een zeskoppige bandformatie een bloemlezing uit z’n rijke repertoire geven. Van “Ik wil alleen maar zwemmen” tot “Oostende”. Hij komt niet alleen, want ook de esthetische tovenaar Jan Verstraeten sleurt een achtkoppig orkest met zich mee. Met zijn debuut-ep Cheap Dreams wist Jan Verstraeten zijn revelatiestatus vervolgens helemaal te bestendigen.

The Shivas (US) + Black Leather Jacket  (4 december)

Aan parkeerplek geen probleem op 4 december, want het is één en al garage wat dan de klok slaat. Het Amerikaanse The Shivas, combineren die avond retro psychedelische gitaarriedels met de smoothness van lo-fi pop. Voordien jagen de boys van Black Leather Jacket in ieder geval de tent al in het zweet. Andermaal een talentvolle band van eigen bodem. Hun gitaarriffs krijgen ze in ieder geval al als zoete broodjes aan StuBru verkocht, het publiek in Opwijk zal volgen.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: stuur een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina leuk vindt en/of ons op Instagram volgt door naar wedstrijd@dansendeberen.be te mailen, samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet de frontman van Arabnormal? Vergeet zeker niet het concert naar keuze als onderwerp te vermelden en je gegevens. Veel succes en tot in Nosta!

19 september 2019

About Author

Tijs Delacroix Tijs is de Tijsbeer tussen de Dansende Beren. Tijdens zijn studies Cultuurmanagement vertoefde hij eventjes in Schotland waar hij 'Commercial Music' studeerde aan University of West Scotland. Daarnaast liep hij in die periode ook stage bij artiestenmanagementbureaus Skytiger en ART-SPOT.BE. Hij droomt ervan beginnende artiesten te adviseren, te begeleiden, kortom te lanceren onder zijn 'OENGER' brandmerk. Deze beer smult van dynamische parels met een overdosis aan grinta, maar dweept ook lustig mee met al wat afwijkt van de platgereden wegen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Newsletter