Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland – “Killer’s Mind”

© CPU – Ymke Dirikx

Er zijn weinig bands die zo’n drukke festivalzomer achter de rug hebben als Portland. De winnaars van de Nieuwe Lichting mochten onder andere The Barn van Rock Werchter openen en stonden in een stampvolle Marquee op Pukkelpop. De populariteit van de jonge band stijgt zienderogen, dus een debuutalbum kon niet lang meer uitblijven. Jente, Sarah en co schreven dus een klein jaartje en maakten enige tijd geleden al bekend dat de plaat af is. Met “Killer’s Mind” bezorgt Portland ons nu een single van Your Colors Will Stain dat volgende maand al uitkomt.

In tegenstelling tot het vorige werk van Portland, klinkt “Killer’s Mind” meer uptempo. Vrolijke synths op de achtergrond begeleiden de stem van Jente, die verder ook nog perfect wordt aangevuld door Sarah. De flarden van elektrische gitaar die doorheen het nummer klinken, houden ons vast in de donkere, maar toch vrolijke sfeer. De lichte twinkeltjes houden de zwaardere gitaren perfect in evenwicht en dat is eigenlijk de samenvatting van het hele nummer. Op “Killer’s Mind” valt niks aan te merken, want al wie nog niet extreem hard uitkeek naar dat debuutalbum, zal dat na het horen van dit nummer zeker wel doen.

Het debuutalbum Your Colors Will Stain verschijnt op 18 oktober, op 8 november stelt Portland dat voor in een uitverkochte Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Aftermath"

De herfst is in het land en we zullen het geweten hebben. Gelukkig hebben we hier in België een band wiens muziek…
LiveRecensies

Portland (duo) @ Zomerkamp: Betoverd in de bubbel

Dankzij het wegvallen van de festivalzomer springen er over het hele land heel wat alternatieven uit de grond. Festivalorganisaties blijven niet bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.