Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noel Gallagher’s High Flying Birds – “A Dream Is All I Need To Get By”

© CPU – Bert Savels

Volgende week verschijnt de tweede soloplaat van Liam Gallagher, een week later komt broer Noel met een tweede ep van het jaar. Nadat hij op 14 juni Black Star Dancing uitbracht, komt de Britpopper op 27 september met This Is The Place. De titeltrack van dat album kregen we al te horen en nu volgt “A Dream Is All I Need To Get By”. Op die ep volgt nog één gloednieuw nummer en voor de rest zijn er alleen maar remixes te horen. Noel Gallagher komt voorlopig niet naar België.

In tegenstelling tot alle voorgaande nummers van Noel Gallagher dit jaar, krijgen we eens geen discovibes te horen. Meer nog, het lijkt erop dat Noel op zoek gaat naar de roots van zijn eigen band en dus horen we heel wat invloeden uit zijn debuutplaat. Er zit namelijk een heel laidback sfeertje in, en het refrein is er eentje dat meteen blijft plakken. Natuurlijk zijn de backings wel nog steeds belangrijker, maar hier verzorgen ze eerder gewoon een vreedzamer geheel. Er gebeurt heel wat in dit nummer, maar Noel laat vooral zijn stem zegevieren in combinatie met een eerder rustgevend sfeertje. Noel Gallagher blijft dus verrassen, en zo hebben we het graag.

3671 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blur - "St. Charles Square"

‘Zit je in het kamp van Oasis of Blur?’ In 1995 zorgde geen muziekvraag voor meer ruzie onder vrienden dan de ’the…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies (★★★½): Grauw verleden wordt zonnige toekomst

Er gaat de laatste tijd geen dag voorbij zonder dat de geruchten rond een mogelijke reünie van Oasis de kop opsteken. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.