Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch – “Flaunt It, Try It!”

Sylvie Kreusch is al lang geen onbekende meer voor de Belgische muziekliefhebber. Eerst was ze de frontvrouw van Soldier’s Heart, een band die er jammer genoeg na één album mee ophield. Wat later maakte de zangeres een plaat met Balthazar-frontman Maarten Devoldere onder de naam Warhaus. Inmiddels zijn de wegen tussen Sylvie en Maarten op zowel professioneel als persoonlijk vlak gescheiden. Niet getreurd, want Kreusch was intussen bezig met haar solocarrière. Op debuutsingle “Seedy Tricks” wist de zangeres al meteen Afrikaanse ritmes te combineren met Oosterse invloeden en ook tweede single “Please To Devotion” was een schot in de roos.

Het kinderkoortje op “Flaunt It, Try It!” staat in contrast met de zwoele stem en sfeer die tijdens het refrein wordt gecreëerd. Het speelse keert ook terug tijdens de ’tu tu tu’ en ‘la la la’. Daardoor blijft het nummer ook al aardig steken na enkele luisterbeurten. Het melodieze nummer maakt het moeilijk om stil te blijven zitten. We zouden bijna in een soort van trance komen door het magische nummer. Sylvie Kreusch mag dan nog maar drie solosingles op haar naam hebben staan, de zangeres heeft al een enorm herkenbare en eigen sound gecreëerd die ons doet uitkijken naar BADA BING! BADA BOOM!, haar ep die ze volgende week vrijdag uitbrengt.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylvie Kreusch - "Comic Trip"

De tijd waarin we Sylvie Kreusch moesten voorstellen als ex-lid van Soldier’s Heart en Warhaus ligt intussen al enkele jaren achter ons….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.