Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ali Barter – “January”

Aanstekelijke poppunk gebracht door een dame die het doorbreken van taboes niet schuwt en dat toch steeds weet te verpakken in een springerige en op het eerste gehoor zelfs onschuldige klank: je vindt het als geen ander bij Ali Barter. Deze niet op haar mond gevallen artieste liet ons twee jaar wachten na haar debuutplaat, maar enkele maanden geleden kwam ze terug met “Ur A Piece Of Shit”, dat nog steeds regelmatig door onze speakers weergalmt. Met “Backseat” werd ook de komst van Barters volgende langspeler Hello, I’m Doing My Best aangekondigd en vandaag krijgen we daar de derde single van te horen.

De timing van de release van “January” valt niet bepaald à point te noemen, maar gelukkig is de sound dat wel. Ali Barter heeft er een soort poprockballade bij met weer eens een tekst die roze bubbels doorprikt alsof het dagelijkse kost is. Muzikaal is “January” dan weer vrij eenvoudig, maar de muzikante weet het wel degelijk boeiend te houden. Vele malen wordt namelijk een energie-uitspatting gesuggereerd, maar wanneer ze het dan toch telkens weer neerlegt, kruipt er een zekere spanning in de song. Je voelt dat Barter nog op iets broedt en pas helemaal op het einde gooit ze alle remmen los. Nog even schreeuwt ze het uit en vangen we de lang geanticipeerde glimp van haar uiteindelijk immer aanwezige punkzijde op. Onze bezorgdheden rond de releasetiming bleken voorbarig; “January” zal met gemak kunnen meegaan tot in januari.

Op Hello, I’m Doing My Best is het nog aftellen tot 18 oktober, maar op 25 september komt Barter een live (en gratis) voorsmaakje geven in La Machine in Brussel. Volg het Facebookevenement hier.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ali Barter - "Backseat"

Waar Ali Barter ons verleden keer twee jaar op onze honger liet zitten, heeft de Australische ons ditmaal gelukkig niet zo lang…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ali Barter - "Ur A Piece Of Shit"

Ali Barter heeft ons twee jaar laten wachten op nieuw materiaal na haar debuutalbum A Suitable Girl. Dat de jongedame zeker geschikt…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 5 - 11 december 2016

Het einde van het jaar nadert en dan durven er al eens minder filmpjes uitkomen. We zitten dan ook al aan onze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.