Features, Wedstrijden

Win tickets voor concerten in Ancienne Belgique (AB)

©️ CPU – Joost Van Hoey

Liefste berenlezers, prijs jezelf gelukkig, want we mogen weer duotickets weggeven en deze keer voor tien concerten in de Ancienne Belgique. Het concertseizoen begint er weer aan en in de AB hebben ze weer een wondermooie programmatie voor ons klaar. In september en oktober schotelt de Ancienne Belgique enkele topacts aan jullie voor en wij pikten er enkele uit waarvoor we duotickets kunnen weggeven. Kies dus snel jouw favoriet en vul de prijsvraag onderaan in. Succes!

Dope Lemon (13 september)

Angus Stone is in ons land al lang geen onbekende meer en speelde met zijn zus op zowat alle grote festivals in België. Hun populariteit is dan ook gigantisch groot in ons land, maar toch nemen ze even een pauze. Gelukkig overbrugt Angus die pauze met zijn zijproject Dope Lemon, waarmee hij eerder deze zomer nog een nieuw album uitbracht. Smooth Big Cat wordt dan ook voorgesteld in de AB. We zijn benieuwd of deze intiemere zaal een magisch decor kan vormen voor Angus.

Freaky Age (20 september)

Het seizoen van de muzikale afscheiden wordt dit jaar afgetrapt door Freaky Age, die er na een mooie carrière van meer dan tien jaar een punt achter zetten. Hun grote parcours begon met een overtuigende deelname aan Humo’s Rock Rally, waar ze heel wat fans kregen. Vier albums en ontelbaar veel goede shows later staan ze dus op 20 september voor het laatst gezamenlijk op het podium en nemen ze afscheid met een grote best-of. De show is inmiddels helemaal uitverkocht, maar wij mogen nog wat mensen gelukkig maken.

Little Simz (29 september)

Met Grey Area liet Little Simz dit jaar nog haar meest ambitieuze en beste album dusver op ons los. Hierop staan tevens sterke gastbijdrages van onder meer Michael Kiwanuka en Chronixx, dus allesbehalve your average rap album. Tekstueel sterke hiphop combineert ze op soepele wijze met invloeden uit de hoek van de jazz, soul en r&b. Niet iedereen krijgt dan ook lof van grootmeester Kendrick Lamar. Bijgestaan door een uitstekende livereputatie – en hopelijk liveband –  is er werkelijk geen beter moment om deze Britse woordkunstenares eens live aan het werk te zien.

Tiny Moving Parts (2 oktober)

Het is een speciaal jaar voor de AB, want ze vieren hun veertigste verjaardag en dat doen ze door heel wat organisaties een avond te laten cureren. Zo mag het Dendermondse Flood Floorshow de Club op 2 oktober kapen en zetten ze er Tiny Moving Parts op het podium. Tiny Moving Parts is een echte family-business, want de band bestaat uit twee broers en een neef. Hun rock kan strelend zacht en bikkelhard tegelijk zijn. Een spannende mix als je het ons vraagt, die voorafgegaan wordt door sets van Microwave en Lizzy Farrall.

Deafheaven/Touché Amouré (4 oktober)

© CPU – Chris Stessens

Als twee grote namen uit de heavy scene hun krachten bundelen voor een tournee, krijg je ongetwijfeld vuurwerk en harde riffs. Op 4 oktober zal de AB wellicht in lichterlaaie staan wanneer zowel Deafheaven als Touché Amouré in de Ballroom staan. Moshpits, headbangen en crowdsurfen horen dan ook vanzelfsprekend bij de shows van de twee bands en mogen dus ook verwacht worden voor hun co-headline show in de Brusselse muziektempel.

Jordan Rakei (5 oktober)

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Net een nieuwe plaat uit, die Jordan Rakei. De Nieuw-Zeelands/Australische muzikant bracht eerder al het wonderlijke Wallflower uit, een album waarop de impact van de Britse jazz scene (samenwerkingen met o.a. Loyle Carner en Richard Spaven) aanzienlijk bleek. Dj Lefto, altijd een oor voor jong talent, outte zich als fan en bovendien wordt Rakei ook op handen gedragen door niemand minder dan Gilles Peterson. Als je het ons vraagt: volstrekt terecht. Ook al boort Rakei op zijn meest recente werkstuk een wat donkerder geluid aan en neemt hij onder meer de digitale wereld en de massamedia kritisch onder de loep. ‘I’m afraid we’re losing connection’, liet hij verstaan. Redenen genoeg om naar de AB te trekken om die menselijke connectie te benadrukken.

Bill Callahan (6 oktober)

Ach, die Bill Callahan. Eindelijk gelukkig. En op de koop toe misschien wel zijn meest vrolijk klinkende plaat gemaakt hebben. Alleen al daarvoor zou je zich als de weerga richting AB moeten reppen. Callahan live is altijd wel goed voor een paar werkelijk hartveroverende momenten, zo halfweg tussen donkere country en weerbarstige lo-fi. Ook daarom: richting AB. We blijven een eeuwigheid of zo meer fan van de voormalige treurwilg, al zijn we dat nog net een tikkeltje meer gezien de uitgave van Shepherd’s Skin In A Sheepskin’s Vest, een plaat waarvoor er ooit eindejaarslijstjes in het leven geroepen zijn.

As I Lay Dying (16 oktober) + Killswitch Engage (22 oktober)

Uitzonderlijk twee voor de prijs van één, en het begint op 16 oktober waarbij metal weer helemaal de baas is in de grote zaal van de AB, want er staan meteen vier acts geprogrammeerd. De Amerikaanse band As I Lay Dying stelt zijn album Shaped By Fire voor en neemt Unearth, Chelsea Grin en Fit For A Kind mee als opwarmers. Vorig jaar zagen we in Zappa dat As I Lay Dying een sterke show kan neerzetten en met de juiste voorprogramma’s kan dit niet anders dan een hoogdag voor de metalfan worden.

© CPU – Matthias Engels

Samen met die eerste, krijg je uitzonderlijk ook een tweede en kan je dus voor zowel As I Lay Dying, als Killswitch Engage winnen. De mannen van Killswitch Engage zijn inmiddels echte helden binnen de metalcore scene en spelen elk podium helemaal aan flarden. Hun nieuwste album Atonement kreeg van ons lovende woorden en zo lijkt de tijd rijp voor hun eerste grote headlineshow in ons land. Hun passage als voorprogramma van Parkway Drive in Vorst laat ons enkel het beste vermoeden.


Naaz (20 oktober)

Onze noorderburen hebben kennelijk goede smaak wat muziek betreft. Althans, dat vermoeden we toch wanneer we naar de quirky pop van Naaz luisteren. Ze vergaarde bekendheid dankzij 3FM, die haar aardig pushte in het begin van haar carrière. Ze speelde heel wat festivalshows in Nederland en mocht op heel wat showcasefestivals staan waar ze het beste van zichzelf gaf. Nu trekt ze voor het eerst op een solo headlinetour door Europa en houdt ze halt in de AB Club.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: stuur een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina leuk vindt en/of ons op Instagram volgt door naar wedstrijd@dansendeberen.be te mailen, samen met een antwoord op volgende vraag: Hoe heet de zus van Angus Stone? Vergeet zeker niet het concert naar keuze als onderwerp te vermelden en je gegevens. Veel succes en tot in de AB!

10 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief