Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Michael Seyer – “I Can’t Dance”

Liefhebbers van het bedroompop genre zullen opgetogen zijn met het nieuws dat Michael Seyer eindelijk daar is met een nieuwe single. Geboren in de Filipijnen onder de naam Miguel Reyes en al snel verhuisd naar de Verenigde Staten, leeft de jonge singer-songwriter momenteel in het rustige Gardena in Californië. Met Ugly Boy in 2016 en Bad Bonez in 2018 bracht hij reeds twee albums op de markt, die in heel wat tienerkamers weerklonken. Zijn songs over onzekere liefde, eenzaamheid en eenvoudige schoonheid, die op Ugly Boy eerder teruggetrokken en ietwat smekend klonken, begonnen op het tweede album Bad Bonez steeds hoopvoller en lichter aan te voelen. Het is alsof hij traag maar zeker opveert uit zijn diepe, maar comfortabele zetel. Daarnaast verscheen Seyer ook al erg vaak op het toneel als gitarist van de opkomende artiest Banes World.

Het schrijven van een dansnummer is iets waar Michael Seyer al langer naar uitkeek. Wegens zijn introverte aard achtte hij dit echter onmogelijk, tot nu dus. Op “I Can’t Dance” met zijn jaren tachtig pop feeling horen we nog steeds die kenmerkende terughoudendheid. Echter aanschouwen we wel het stilaan openbloeien van een jongeman, die zijn slaapkamer steeds verder achter zich laat. Deze groei doet denken aan Clairo, die op haar laatste plaat Immunity haar lo-fi kamerdagen min of meer gedag zegt.

“I Can’t Dance” is overigens een voorbode van zijn aankomende zesdelige ep, Nostalgia. Binnenkort begint Michael Seyer aan een bescheiden Noord-Amerikaanse tour. Wij vragen ons dan weer af wanneer hij eens (niet) zal komen dansen in onze contreien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 september 2019

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief