Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Wallows – “Trust Fall” & “Just Like a Movie”

Je kent Dylan Minnette misschien beter als Clay uit de populaire Netflix-serie 13 Reasons Why, maar naast acteren is hij ook zanger-gitarist in de LA based band Wallows. Hun zachte indierock werd vanaf het begin goed ontvangen en de jonge band heeft al heel wat successen geboekt. Dit heeft zeker niet enkel te maken met de beroemde Minnette, want hun gefabriceerde muziek is gewoonweg goed. Hun langverwachte debuutalbum Nothing Happens werd nog geen half jaar geleden op de wereld gezet en het is alweer tijd voor twee nieuwe singles.

“Trust Fall” begint zacht en dromerig. Synths, een zacht gitaartokkeltje en vintage vocals creëren de sound die we gewend zijn van de driekoppige band. De rust in de strofes wordt ingeruild voor een stevige gitaarrif in het refrein, een kleine aangename verrassing. Op het einde van het nummer voegen enkele synthlijntjes nog wat meer pit toe.

Nog zo’n tof gitaartokkeltje opent “Just Like a Movie”, gevolgd door roffelende drums. Wanneer de rest van de band invalt, zijn we al aan het dansen. “Just Like a Movie” bezit wat meer power dan “Trust Fall” en dat spreekt ons toch net iets meer aan. Minnette en Lemastres verdelen de zang eerlijk: ze zingen elk afwisselend een strofe en naar het einde toe laten ze hun stemmen blenden tot een mooi geheel. Dit nummer teleporteert ons naar een zorgeloos feestje op een mooie zomeravond!

De jonge groep bewijst nog maar eens dat ze niet de zoveelste band rond een bekende acteur zijn; maar wel degelijk goede muzikanten met een visie. Ons vertrouwen in Wallows hebben we alleszins nog niet laten vallen.

TwitterFacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wallows - “Calling After Me”

Twee jaar geleden is het inmiddels dat we voor het laatst een album van Wallows kregen. Het Amerikaanse drietal bracht in de…
InstagramLiveRecensies

Wallows @ Ancienne Belgique (AB): Hysterie in de woonkamer

Wallows zal voor altijd de band blijven die zijn bekendheid deels te danken heeft aan de roem van Dylan Minnette. Zijn rol…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wallows - Tell Me That It's Over (★★★): Geordende chaos

In 2019 zag de wereld er op z’n zachtst gezegd nog heel anders uit. Zo was er nog geen sprake van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.