Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu, Pretty Boy Dro & Chuki Beats – “OEF”

© Lucas Heirbaut

Het gaat momenteel hard voor Yung Mavu en zijn team. Zijn vorige single “Madonna” haalde zopas de kaap van de 500k streams op Spotify en stilaan begint hij uit te groeien tot het nieuwe uithangbord van de Belgische hiphop. Zijn aanzien en populariteit stijgen met de dag en dat was ook te merken aan de ticketverkoop van zijn eerste headlineshow in de Charlatan in Gent. In amper enkele minuten waren alle tickets de deur uit en dat is vrijwel ongezien voor een Belgische rapper. De nieuwe ep is ook al klaar en die belooft ook weer heel wat dikke bangers voort te brengen. Samen met Pretty Boy Dro en producer Chuki Beats bracht hij nu al een kort voorsmaakje uit.

“OEF” klokt af op iets minder dan twee minuten, maar het zijn wel twee minuten die blijven hangen. De ‘oeeee’ heeft een goede laag autotune over zich heen gekregen en net dat maakt het nummer al super catchy. De ‘sauce’ (of zeg maar beat) van Chuki Beats heeft iets zweverig en tegelijk heel energievol om tijdens “OEF” hard te gaan. De chorus werd voorzien door Pretty Boy Dro, terwijl de verses dan weer onder handen zijn genomen door Yung Mavu. Het geheel op “OEF” klopt en het had ons zeker niet gestoord als het nummer een minuutje langer had geduurd. Bij het nummer hoort trouwens ook een videoclip waar niemand minder dan Tanja Dexters in meespeelt, een must-see met andere woorden. Hopelijk maakt het buitenland ook stilaan kennis met Yung Mavu, want de muziek die hij maakt is van een internationaal niveau.

Op zaterdag 21 september kan je Yung Mavu op ons eigenste gratis Dansende Beren Showcasefestival in Roeselare. You better pull up! Op woensdag 18 december kan je hem trouwens ook in Het Depot in Leuven aan het werk zien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2029 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "Confidence"

Dat Yung Mavu grootse plannen heeft voor 2023 wordt steeds meer duidelijk. Nu hij zijn derde single van het jaar dropt als…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 1): Stevige beats, snedige lyrics en een dikke streep reggae

Na de kleinschalige corona-editie vorig jaar mochten de poorten van de Grote Kaai in Lokeren eindelijk terug open voor het grote publiek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.