Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foals – “The Runner”

© CPU – Cédric Depraetere

Foals is klaar om 2019 helemaal te beheersen. Nadat de groep in maart met Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 op de proppen kwam, zijn ze nu al klaar om het tweede deel op ons los te laten. Het zou furieuzer gaan worden, en op “Black Bull” maakten ze die belofte meer dan waar. Nu is er een opvolger met “The Runner”, en oja ook hier is het alle hens aan dek. Nog iets meer dan een maand wachten en dan is het zover, op 18 oktober verschijnt het tweede deel van de Foals-saga, iets om naar uit te kijken.

Al van bij het begin is er de herkenbare vettige baslijn die alles eigenlijk opentrekt. Hierdoor merk je ook een bepaalde groove in de song, maar toch klinkt het allemaal lekker hard. Het zullen de vuile effecten zijn die ervoor zorgen dat je voelt dat er een explosie aan moet komen. Het refrein begint eerst nog tamelijk braaf, maar het tweede deel is er een waarin ze de gitaren laten zegevieren. Niet extreem explosief, wel catchy en vooral toegankelijk op een manier dat enkel Foals dat kan. Het hoeven dus niet altijd gierende gitaren te zijn bij Foals, zolang ze hun vettig geluid behouden zijn wij tevreden.

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.