Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pusha T ft. Kash Doll – “Sociopath”

Meer dan vijfentwintig jaar maakt Pusha T nu al hiphop op een hoog niveau en nog steeds kan hij rekenen op heel wat buzz rond zijn naam. King Push groeide op in de Bronx, de beruchte buitenwijk van New York, en hij verdiende zijn geld door samen met zijn broer drugs te verkopen. Gelukkig herpakten de twee zich snel en stortten ze zich helemaal in de hiphop met hun groep Clipse. Vanaf 2011 ging Pusha T de solo kant uit en bracht hij nu al drie albums en een ep uit. Voor zijn meest recente album werkte Pusha T nog eens samen met zijn goede kameraad Kanye West en dat resulteerde in zijn succesvolste album tot op heden. Ook op zijn nieuwe “Sociopath” werkte hij samen met Kanye West, al hadden we van het resultaat toch iets meer verwacht.

“Sociopath” is een redelijk minimalistisch hiphopnummer geworden dat er ondanks het herhaald luisteren niet meteen uit weet te springen. De instrumental komt uit de hand van Kanye West, maar dat is niet altijd een garantie op succes. De beat lijkt wel geloopt en kent geen variatie, waardoor de focus toch al redelijk snel naar de vocals van Pusha T gaat. King Push weet er wel nog het een ander uit te halen, afgezien dan van een kort stukje (‘Heads boppin’, boop, bopty boop bop’). Het nummer leakte in mei al, maar zag dus nu pas het levenslicht, al blijven we vooral met gemengde gevoelens achter.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 augustus 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief