Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm – “Braindrops”

Vrijdag komt het langverwachte tweede album van de Australische postpunkband Tropical Fuck Storm uit. Zoals de bandnaam suggereert, mogen we ons weer verwachten aan een spectaculair samenraapsel van de meest uiteenlopende klanken. Op de laatste single voor de release van het album is dat niet anders.

De titeltrack van hun nieuwe plaat begint als een half gerapt nummer door frontman Gareth Liddiards, begeleid door de backing vocals van de vrouwelijke bandleden Erica Dunn en Fiona Kitschin. De gemanipuleerde drums worden ondersteund door een kalimba of duimpiano. Al snel vinden de ontstemde gitaren hun weg in de mix, terwijl de baslijn van Kitschin het nummer tracht recht te houden. De combinatie van klanken zou niet mogen werken, maar Tropical Fuck Storm slaagt er toch in om er een vet nummer mee te maken. Er hoort tot slot ook een videoclip bij, die met een lachwekkend minimaal budget is opgenomen.

Hoe het nummer klinkt in de context van de rest van het album weten we vrijdag, wanneer Braindrops uitkomt via Joyful Noise Recordings.

Related posts
LiveRecensies

Tropical Fuck Storm @ Botanique: De sloophamer bovenhalen

De Rotonde in de Botanique was al een hele tijd geleden hopeloos uitverkocht voor de doortocht van Tropical Fuck Storm. Wie zich…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tropical Fuck Storm - "Ann"

Het afgelopen decennium is Australië helemaal in de ban van alles dat ruikt naar garagerock, psychedelica en noise. Zelfs binnen die experimentele…
AlbumsRecensies

Springtime - Springtime (★★★★): Een koude herfstdag in de lente

De term ‘supergroep’ spreekt altijd sterk tot de verbeelding. Ervaren leden uit verschillende bands bundelen er de krachten rond een gezamenlijk project….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.