Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX – “Fish in a Gun Barrel”

© CPU – Sven Michiels

De nog steeds puberende mannen van NOFX hebben al lang geen introductie meer nodig. Voor diegenen die toch een klein geheugensteuntje nodig hebben:  NOFX bestaat uit vier punkers die hits scoorden met “Bob”, “Linoleum”. Titels als “I’m Going To Hell For This One” of ‘Idiots Are Taking Over” alleen al geven een duidelijk beeld van hoe direct en rebels de band is. Eerder deze maand speelde het viertal nog een set op de Lokerse Feesten, maar heel overtuigend was die toch niet. Alsof de band het volledig wou goedmaken krijgen we nu een nieuwe single te horen.

“Fish in a Gun Barrel” gaat, zoals je al kan raden, over geweergeweld. Fat Mike liet in een filmpje weten dat hij dit nummer eigenlijk al in 2016 geschreven had, maar dat ze het nooit wilden releasen. Telkens was er namelijk wel een ander incident, waardoor het niet respectvol zou overkomen. Nu schijnt er een nieuw album aan te komen en was de tijd eindelijk daar om “Fish in a Gun Barrel” dan toch uit te brengen. Ziedaar, NOFX heeft blijkbaar niet lak aan àlles!

De single heeft een enorm kritische tekst en daarin kruipt de sterkte van “Fish in a Gun Barrel”. Het is weer allemaal heel direct, maar daarmee slaat NOFX wel degelijk de nagel op de kop. Verder is het vooral een fijn skanummertje dat evengoed over de bloemetjes en de bijtjes had kunnen gaan; zo kennen we NOFX natuurlijk ook. Zonder dat de band het echt wil toegeven bewijzen ze hiermee hoe relevant ze nog zijn.

Facebook / Instagram

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "I'm a Rat"

Tegenwoordig zijn er nog maar een handvol punkgroepen die de essentie van het genre weten vast te houden. Een constante factor gedurende…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.