Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats – “Rubber Arm”

Dune Rats: de bandnaam klinkt niet bepaald verfrissend of onschuldig en hun muziek is daar dan ook een weerspiegeling van. Met talrijke nummers over uitgaan en de bijhorende alcohol of wiet heeft de band natuurlijk geen al te frisse reputatie gekregen, maar ook dat is wat hun liveshows zo ruig en ongegeneerd lollig maakt. Dune Rats bracht al twee langspelers uit en een nieuwe lijkt in de maak. Begin juni kwam er namelijk een single uit en samen met het nieuwe “Rubber Arm” van deze vrijdag werd er ook een tour aangekondigd (jammer genoeg voorlopig zonder Belgische data).

“Rubber Arm” is punkrock op z’n best. Vooral het refrein is enorm makkelijk meeschreeuwbaar; het bier zal ongetwijfeld in het rond gekeild worden wanneer dit ingezet wordt op de aankomende tour. De strofes bieden dan weer iets meer ruigheid in de gitaren en de zang, en zo zit de balans tussen aanstekelijkheid en punky nonchalance helemaal goed. De mannen van Dune Rats die lak hebben aan alles blijken uiteindelijk wel degelijk ergens om te geven. De opbouw van “Rubber Arm” is namelijk zeker à point en maakt de single tot een voltreffer in het genre.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air komt af met ruim dertig nieuwe namen

Jera on Air blijft met namen strooien. Vier dagen lang maakte het punk-, hardcore- en metalcorefestival in Limburg nieuwe acts bekend en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dune Rats - "Solar Eyes"

Australië is al lange tijd het land van de zonnige punkrock en ook Dune Rats is een product van die scene. Met…
InstagramLiveRecensies

Dune Rats @ Trix (Bar): Bende ongeregeld in het kwadraat

Met een groot arsenaal aan nummers over marihuana en bier, weet je dat een show van Dune Rats wild kan worden. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.