Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Calva Louise – “Belicoso”

Calva Louise is een band uit Manchester met een van de gekste sounds op deze aardbol. Deze drie muzikanten combineren een agressieve en strakke punk-aandoende sound met iets dat zich tussen elektropop en surfrock in bevindt. Een hele boterham die niet zomaar te verteren valt, dus. Eerder dit jaar releaseten ze hun debuutplaat Rhinoceros en er schijnt alweer een nieuwe ep in de pijplijn te zitten. Vandaag kregen we een eerste smaakbom van Interlude for the Borderline Unsettled te horen, genaamd “Belicoso”.

“Belicoso” is agressief elektronisch en we staan zot van zo’n furiositeit. Door een karrenvracht krachtig inbeukende synths en het regelmatige geschreeuw van de titel zien we ons genoodzaakt de volumeknop zodanig hoog te draaien dat we eigenlijk zouden moeten vrezen voor gehoorschade. We krijgen echter nog geen splitseconde de tijd om ons daar druk over te maken; spontaan schuiven we onze zorgen aan de kant, en al wat ons nog te doen staat is mee roepen en tieren. Sommige nummers vragen erom beschreven te worden met prachtige metaforen en feeërieke spitsvondigheden, maar “Belicoso” ramt die fijnzinnigheden toch de grond in. Daarom houden we het maar op de vaststelling dat het een dikke elektroschijf is en bedwingen we onze neiging om meerdere uitroeptekens te beginnen gebruiken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Tiranito"

Harde gitaren uit het Verenigd Koninkrijk… Als je Dansende Beren een beetje volgt, weet je dat er daar geen gebrek aan is….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strange Bones & Calva Louise - "Nine Lives"

Heb jij je altijd afgevraagd wat er zou gebeuren als twee bombastische bands als Strange Bones en Calva Louise hun krachten bundelen?…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calva Louise - "Trial"

Er waait een frisse wind door Calva Louise. Het Britse rocktrio heeft de afgelopen jaren stevig aan zijn geluid gesleuteld en dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.