Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cassels – “The Woman in the Moon”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cassels – “The Woman in the Moon”

Echt smullen van de muziek van Cassels is vooral weggelegd voor maatschappijcritici en pessimisten; hun muziek bevat namelijk heel wat harde commentaar zonder dat er veel doekjes om gewonden worden. Daardoor zal de band altijd inboeten aan toegankelijkheid, maar de misnoegde broers zullen daar niet wakker van liggen. De twee Engelsmannen gaan zo al twee platen lang hun eigenwijze, pessimistische gang en op 6 september zal de derde langspeler, The Perfect Ending, uitkomen.

Cassels bracht al heel wat singles van The Perfect Ending uit, en de laatste voor de release van de plaat krijgen we vandaag te horen. “The Woman in the Moon” vertelt een surreëel, post-apocalyptisch verhaal en de klank gaat (uiteraard) weer eens alle kanten op. Aanvankelijk is het vooral een indiesound die overheerst en lijkt de band het vrij kalm en niet te ingewikkeld aan te pakken. Maar Cassels zou Cassels niet zijn zonder een of andere onconventionele wending; die krijgen we dan ook in de vorm van een soort lange outro die afwisselt tussen iets haast feeëriek en een punk-achtige chaos. De familieleden hebben er weer een felle lap op gegeven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Cassels @ Trefpunt: Poetsen tot het bloedt

Cassels is een band die al wel wat jaren op de teller heeft en ook al eens graag de oversteek vanuit Londen…
Nieuwe singles

Zes tips voor De Zwerver in het voorjaar van 2020

In de West-Vlaamse muzikale tempel De Zwerver (Leffinge), zullen ook in 2020 heel wat topacts neerstrijken. Wij kozen er zes uit die…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cassels - "The Leaking Ark"

Twee broers uit Groot-Brittannië bieden muziek aan die naar eigen zeggen het meest geschikt is voor de misantropen en misnoegden onder ons….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.