Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Devil Makes Three – “Wheels” & “I’m A Woman”

The Devil Makes Three is een Amerikaanse band uit Santa Cruz, Californië. De groep combineert verschillende stijlen waaronder bluegrass, old time, country, folk, blues, jazz en ragtime. En dit doen ze met drie muzikanten: een gitarist, contra-bassist en gitaar/banjo. Live brengen ze altijd een drummer mee, dat zagen we ook tijdens de laatste editie van Groezrock. De stijlen die ze mengen lijken wat ouderwets, maar op een of andere manier weet deze band het allemaal hedendaags te brengen.

Groezrock, hoor ik jullie denken? Daar stond deze band absoluut niet mis. Het hoge tempo en de sympathieke leden liet het punkpubliek volop meegenieten. Ook deze single “Wheels” is een mooie combinatie van verschillende stijlen. Meer country-gerelateerd, maar ook hier zitten zeker nog stukjes folk en bluegrass in. Een leuk, opzwepend nummer dat de juiste vibe weet over te brengen. Bij deze single hoort ook nog een ander nummer “I’m A Woman”, en dat wordt gezongen door de bassiste. Andere genres worden hier gebruikt, en het geheel is meer blues en jazzy. Ook hier is de sfeer belangrijk en die weten ze perfect neer te zetten.

The Devil Makes Three is een band die geweldig sfeer weet te scheppen op een plaat. Deze nummers zijn enkel op 7″ te verkrijgen bij liveshows. Jammer genoeg gaan we ze binnenkort niet live te zien krijgen. Je zal waarschijnlijk naar Noord-Amerika moeten gaan om dit juweeltje te pakken te krijgen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….
AlbumsRecensies

Lintworm - Lintworm (★★★★½): FUUUUUUUUUCCCCKKKKKK!!!!!!!!!

Metalen subcategorieën roesten nogal vaak vast in zichzelf. Bands blijven vasthangen in een subgenre en een daarbij horende scene. Dit werd maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.