Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lana Del Rey – “Looking For America” & “Season Of The Witch”

Na het releasen van ondertussen al vier singles wachten we in spanning op Lana Del Reys nieuwe album, Norman Fucking Rockwell, dat 30 augustus in de winkelrekken zal verschijnen. Ondanks dat de release zeer dichtbij is, maakt de 34-jarige zangeres deze bewolkte dag wat mooier met twee gloednieuwe nummers. In “Looking For America” zingt ze over het wapengeweld in Amerika en “Season Of The Witch” is deel van de soundtrack voor de film ‘Scary Stories To Tell In The Dark’.

De recente schietpartijen in Amerika hebben een grote impact gehad op Del Rey. Via sociale media liet ze weten dat ze zichzelf niet als een politicus ziet, maar toch vond ze het belangrijk om haar mening te delen. Dit doet ze met het mooie, mijmerende “Looking For America”. Een zachte elektrische gitaar ondersteunt de krachtige lyrics en, zoals we gewend zijn van de koningin der melancholische popsongs, krijgen we prachtige vocale harmonieën te horen. Dit nummer is een duidelijke alarmbel voor nieuwe maatregelen rond wapengeweld. Misschien moet president Trump er eens naar luisteren in plaats van te Twitteren.

Voor de nieuwe film van André Ovredal, ‘Scary Stories To Tell In The Dark’, stak Del Rey Donovans klassieker “Season Of The Witch” (die dateert van 1966) in een nieuw jasje. Ze is niet te ver van het origineel gestapt, maar wist er toch haar eigen touch aan toe te voegen. Wij zijn alvast benieuwd waar ze dit catchy nummer in de horrorfilm gaan plaatsen.

Data in België zijn er (nog) niet. Op 21 februari kunnen we wel de trip maken naar de Ziggo Dome in Amsterdam om Lana Del Rey aan het werk te zien.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bleachers - Bleachers (★★★): Gewoon gezellig

Als je z’n Wikipedia-pagina even doorneemt, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat de naam Jack Antonoff niet per se een belletje doet rinkelen…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleachers - "Alma Mater" (feat. Lana Del Rey)

Het is nog niet zo gek lang geleden sinds Bleachers zijn neus terug aan het venster stak, al is bezieler Jack Antonoff…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.