Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grade 2 – “Graveyard Island”

Grade 2 is een punkband van the Isle of Wright, VK. Punk uit Groot-Brittannië, dat heeft geschiedenis en dat hoor je meteen. En de Engelsmannen doen het weer: ze zijn een stel jonge knapen die goeie punk maken. Deze drie punkers halen invloeden uit ‘oi!’ en rock ‘n’ roll sinds 2013, en dat maakt dat je ook aan het nieuwe werk hoort dat deze mannen ervaring hebben. Ervaring, gemengd met een dosis jeugdige energie: het is een recept dat kan leiden tot een briljant punknummer.

“Graveyard Island” is een punknummer dat meteen met de juiste snelheid start. Inleidende gitaren doen het ergste verwachten, en alle verwachtingen voor een goed nummer worden ingelost. Een oorworm die ervoor zorgt dat je dit nummer na driemaal beluisteren kan meezingen. Je hoofd stilhouden op dit tempo is ook onmogelijk. Halverwege “Graveyard Island” wordt er gekozen voor een heerlijke bridge die het nummer wat meer variatie geeft, en ook wat meer schwung. Er werd duidelijk goed geluisterd naar hoe andere punkbands zo’n nummers interessant houden.

Een sterk staaltje van garagepunk met rock ‘n’ roll, en deze single belooft voor het nieuwe werk. Het gelijknamige album Graveyard Island wordt uitgebracht op 11 oktober via Hellcat Records. Een tour is voorlopig nog niet gepland, maar zoals met alle punkers zal dat later wel nog komen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

7 augustus 2019

About Author

Wouter Vandeweyer


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief