Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Voorbeschouwing Reggae Geel 2019

Reggae Geel staat sinds jaar en dag bekend als de place to be voor liefhebbers van het genre en tegelijk ook als een van de gezelligste festivals van het land. De muziek blijkt een invloed te hebben op de sfeer, want in Geel is iedereen steeds goedgemutst. Ook dit jaar vindt het festival plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus. Voor de extra enthousiaste of ongeduldige festivalganger is er reeds op donderdag avond een pre-party voorzien met de Belgische Roots Dynamite, Bong Productions (van Geel) en Reggae Geel resident Sugar Charly. We plaatsen alvast enkele acts in de kijker die je dit weekend zeker niet mag missen.

Vrijdag

Agent Sasco @ Mainstage (22:00-22:50)

Agent Sasco zal bij sommigen misschien een belletje doen rinkelen door zijn samenwerkingen met enkele grote namen als Kanye West en Kendrick Lamar. Maar hij is uiteraard meer dan dat; op zijn laatste album ging hij op zoek naar zijn ware identiteit en de kernwaarden waarmee hij opgroeide.

Busy Signal @ Mainstage (23:30-00:10)

Busy Signal is een van de grote headliners op Reggae Geel. Iedereen kent hem nog wel van zijn eerste single, “Step Out”. Intussen heeft hij drie albums op de teller staan en enkele samenwerkingen met wereldberoemde namen als No Doubt en Major Lazer. Vrijdag komt hij Geel onveilig maken met gloednieuwe uptempo dancehall om uit de bol te gaan.

Rockers LIVE SHOW @ Mainstage (00:40-02:00)

Ook niet te missen op vrijdag is de veertigste verjaardag van de bekende reggae film Rockers. Ter gelegenheid van dit jubileum zal de soundtrack live weerklinken op de weide van Geel. Een niet te missen kans dus voor zowel de reggae- als filmliefhebbers onder ons. Wie de film Rockers nog snel even kan bekijken deze week, je zal beloond worden op vrijdag!

Zaterdag

Marcia Griffiths @ Mainstage (20:10-21:00)

Zeventig lentes jong is ze intussen, de Queen of Reggae. Als prille twintiger maakte ze reeds furore in de jaren zestig als achtergrondzangeres bij I-Threes, het toenmalige voorprogramma van de legendarische Bob Marley and the Wailers. In de jaren tachtig kwam de persoonlijke doorbraak met het nummer “Electric Boogie”.

Burna Boy @ Mainstage (21:30-22:30)

Zaterdag is het uitkijken naar up-and-coming afrobeat artiest Burna Boy. Reeds in april zette hij Coachella op zijn kop en op zaterdag is het de beurt aan Reggae Geel.

Beenie Man @ Mainstage (23:00-00:00)

Moeten we dancehall pionier Beenie Man überhaupt nog voorstellen? De King of Dancehall werd in 1994 reeds uitgeroepen tot beste dj in Jamaica en hij is nog steeds niet te stoppen. Met een resem aan hits in zijn repertoire is dit een must see voor elke bezoeker.

Buju Banton @ Mainstage (00:30-02:00)

Op zaterdag sluit Buju Banton de debatten op de Mainstage. Wellicht een van de meest spraakmakende reggae-artiesten van de afgelopen jaren. Na arrestatie in 2009 voor vermeende drugs- en wapenfeiten, werd hij eind 2018 opnieuw vrijgelaten. Nu is hij terug live te zien en sterker dan ooit tevoren.

Heeft dit alles jou warm gemaakt om te proeven van Reggae Geel? Er zijn nog tickets beschikbaar voor zowel vrijdag 2 als zaterdag 3 augustus!

31 juli 2019

About Author

Dimitri De Smet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief