Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Newmoon – “Collide Into Me”

Wie shoegaze van Belgische bodem zegt, zegt Newmoon. Sinds hun debuutalbum van 2016 was het even stil rond de band, maar eind juni werd er nieuw leven in Newmoon geblazen met “Let It End”. Vandaag kwam opvolger “Collide Into Me” dan uit, waarmee tegelijk ook hun tweede album aangekondigd werd. Op Nothing Hurts Forever is het nog wachten tot op 11 oktober.

Opvallend aan “Let It End” was dat het melodieuzer klonk dan Newmoons vorige werk. Ook “Collide Into Me” klinkt om die reden iets toegankelijker en uiteindelijk ook gevoeliger en persoonlijker dan de nummers op Space. Wel is er minder spanning aanwezig in het nummer, maar dat wordt volledig gecompenseerd door de extra lading emotie die de band erop smeert. Naar goede gewoonte gaan de mannen ook nu repetitief te werk en klinkt “Collide Into Me” op geen enkel moment gejaagd. Newmoon laat alles op zijn tijd ontplooien, en onze bijhorende gelukzaligheid volgt op datzelfde tempo.

Op 3 augustus staat de band op Absolutely Free Festival in Genk en op 5 augustus kan je hen aan het werk zien op de Lokerse Feesten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paceshifters - "Aviator"

De Nederlandse band Paceshifters heeft de afgelopen vijftien jaar een behoorlijke livereputatie opgebouwd. Zo tourden ze met Wolfmother, maar stonden ze zelf…
AlbumsRecensies

Ride - Interplay (★★½): Psychedelia voor spek en bonen

Toen Ride in 2019 hun tweede comebackalbum This Is Not A Safe Place uitbracht, merkten we op dat de shoegazepioniers zich eindelijk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.